Hyppää sisältöön

Kemian kesätyölaskuri: yli 2 600 nuorta työllistyi

Kemia on yksi Suomen suurimmista teollisuuden aloista, mikä näkyy myös tarjottujen kesätyöpaikkojen määrässä. Kesällä 2018 kemianteollisuuden yritykset työllistivät yli 2 600 nuorta.

Kemianteollisuus ry kerää joka kesä tietoja jäsenyritystensä kesätyöpaikoista. Kuumana kesänä 2018 kemianteollisuuden laskuriin kertyi 2 601 kesätyöpaikkaa. Kesällä 2017 ala työllisti noin 2 500 nuorta.

– 2 601 on iso luku, ja kertoo selkeästi, kuinka merkittävä työllistäjä kemianteollisuus Suomessa on. Isot yritykset luonnollisesti palkkaavat paljon kesätyöntekijöitä. Yhtä tärkeitä nuorille ovat myös pienet yritykset, jotka saattavat palkata yhden tai kaksi kesätyöntekijää, sanoo Kemianteollisuus ry:n osaamisen ja vetovoiman asiantuntija Anni Siltanen.

Kemianteollisuus ry osallistui tänäkin vuonna Vastuullinen kesäduuni-kampanjaan, joka haastaa työnantajat tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.

– Tänä vuonna julkaisimme myös hyvin suosittua Kesäkemiaa-blogisarjaa, jossa kesäkatalyyttimme Eveliina Kunttu haastatteli nuoria kesätyöpaikoissaan. Kannattaa lukea – nuorilla on intoa ja energiaa, halua oppia uutta ja aimo annos uteliaisuutta. Kesätyöpaikka kemianteollisuudessa on upea tapa tulla alalle, sanoo Anni Siltanen.

Kesäkemiaa-blogit 

Katso, mitkä yritykset olivat mukana kemian kesätyölaskurissa 2018.