Hyppää sisältöön

Karoliina Markuksela: Jännitystä ilmassa!

Joskus tuntuu, etteivät uudet opiskelijat ole ainoita, jotka odottavat innolla koulun alkua. Kesätyöt ovat tärkeä osa opiskelijoiden vuotta, mutta opintojen alku on aina yhtä jännittävää aikaa!

Pitkän työntäytteisen kesän jälkeen on mukavaa päästä takaisin opintojen ja sen tuoman arjen pariin kaikkine tapahtumineen ja uusine kursseineen. Monet, kuten myös minä, muuttavat kesäksi pois opiskelupaikkakunnaltaan ja opintojen pariin palaaminen tarkoittaa myös ystävien ja kanssaopiskelijoiden tapaamista. Syksy tuo opintojen lisäksi tullessaan uudet opiskelijat eli uudet fuksit! Huomaan joka vuosi ensimmäisen viikon aikana palaavani omiin ensimmäisiin päiviini ja varsinkin siihen, kuinka paljon jännitti ja kuinka outoa kaikki on. Alkuun kaikki on vielä uutta ja outoa ja senpä takia on erittäin tärkeää, että fukseja vastaanottamassa on myös pienryhmäohjaajat, jotka auttavat uusia opiskelijoita pääsemään opintojensa alkuun. Pienryhmäohjaajien työtä on auttaa fukseja pääsemään kiinni opinnoista ja opiskelijaelämästä ja tässä minä ja apurini autamme PROita järjestämällä kaikennäköistä kivaa tekemistä fukseille. Odotan todella innolla kaikkia tulevia syksyn tapahtumia ja seuraavia tapahtumia tulee olemaan fuksijalis ja sen jälkeen fuksisuunnistus!

Monelle tulee eteen kandivaiheen lopulla suuntautumisen valinta. Ylläolevista kuvista oikean puolimmaisessa näkyy osa ympäristötekniikan suuntautumisvaihtoehdoista ja näiden lisäksi suuntautumisvaihtoehtoja ovat automaatiotekniikka, biotuotteiden ja bioprosessitekniikka, teollisuuden energia- ja ympäristötekniikka sekä vesi- ja yhdyskuntatekniikka. Muistan vieläkin, kun ihan ensimmäisenä päivänäni yliopistossa tutkinto-ohjelman rehtori puhui siitä, ettei voi olla kiinnostunut asiasta, josta ei ole mitään tietoa ja kiinnostus kasvaa mitä enemmän tietoa asiasta saa. Alkuun niin vieraan asiat ja käsitteet ovat viimeisten kahden vuoden aikana muuttuneet osaksi normaalia elämää ja nämä kaksi opintovuottani ovat olleet opintielläni haastavimmat mutta samalla myös antoisimmat vuodet! Olen ehtinyt pohtia ja vaihtaa suuntautumistani moneen kertaan ja mitä enemmän tietoa olen saanut, sitä vaikeammaksi se on muodostunut. Suuntautumisen valinta on tärkeää ja samalla myös jännittävää!

Pitkän pohdinnan ja tutkimisen jälkeen olen (aika) varma, että suuntaudun teollisuuden energia- ja ympäristötekniikkaan. Kun puhutaan suuntautumisvaihtoehtojen valinnasta, ensimmäinen kysymys mikä nousee mieleen on miksi? Itse löysin oman kiinnostukseni käytyäni yritysvierailulla jätteenpolttolaitoksella, jossa ensimmäisen kerran kiinnostuin todella jätevirtojen puhdistuksesta käyttämällä erilaisia tapoja. Mielenkiintoni säilyi yritysvierailun jälkeenkin ja aloitan nyt syksyllä kirjoittamaan kandidaatintyötä kuonan hyötykäytöstä erityisesti jäteveden puhdistuksessa. Syksy on jännittävää aikaa, ei pelkästään uusien opiskelijoiden vaan myös uusien haasteiden takia. Loppuun vielä muutama kuva viime viikon fuksi-infosta, jossa fukseille kerrottiin illan aikana melkein kaikki mahdollinen niin opiskelusta kuin myösopiskeluelämästä ja mitä kaikkea Oulun yliopistolla on tarjota uusille opiskelijoille!

PS. Kannattaa seurata snäpin kautta kiltamme liikkeitä! Nuori_kemia snäpin kautta pääsette myös seuraamaan kiltamme tapahtumia ja toimintaa opiskelijan näkökulmasta. 🙂

Karoliina Markuksela

Olen Katalyytit-blogisti ja opiskelen kolmatta vuotta Oulun yliopistossa ympäristötekniikan koulutusohjelmassa. Olen aikeissa suuntautua teollisuuden energia- ja ympäristötekniikkaan.