Hyppää sisältöön

Jussi Nieminen: Tenttejä ja turvakenkiä

Mitenköhän tämän nyt aloittaisi. Mietin, että kertoisinko tässä kirjoituksessa itsestäni hieman tarkemmin vai kuvailisinko opintojani ja arkeani. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon, mutta alustetaan kuitenkin hieman.

Olen Jussi Nieminen, hiljattain tamperelaistunut 17-vuotias ammattilukiota käyvä nuorimies. Harrastuksiini kuuluu golf, jota olen pelannut 8 vuotta. Yhteen aikaan tuli pelattua peräti kansainvälisellä tasolla, mutta nykyään lähinnä vain ajanvietteeksi. Musiikki on ollut aina erittäin lähellä sydäntä, varsinkin musiikin tuottaminen. Olen toiminutkin sivutoimisena musiikkialan yrittäjänä nyt puolen vuoden ajan. Sitten vielä tämän blogin kirjoittaminen! Tähän väliin voisin muuten sanoa, että olen erittäin kiitollinen Kemianteollisuus ry:lle tästä hienosta mahdollisuudesta! Mutta niin, kaikennäköistä mielenkiintoista on siis käynnissä.

Usein minulta kysytään, että miten oikein eksyin Hämeenlinnasta Tampereelle opiskelemaan jotain ihmeen prosessiteollisuuden perustutkintoa. Mikä se edes on? No, alun perin minusta piti tulla pesunkestävä lukiolainen. Näin ajattelin itseasiassa koko yläasteen ajan yhteishakuun asti. Viikko ennen yhteishakulomakkeen täyttämistä kuitenkin päätin vielä selata erilaisia ammattitutkintoja läpi. Siinä selaillessani vastaan tuli prosessiteollisuuden perustutkinto. Ihmettelin myös aluksi, että mikäs se semmoinen on, en ole ikinä kuullutkaan. Tehtyäni hieman ’’researchia’’ ajattelin, että tämähän voisi olla mielenkiintoinen ala opiskella. Tredu (Tampereen seudun ammattiopisto) tarjosi myös mahdollisuuden ylioppilastutkinnon suorittamiseen samanaikaisesti, joten tämähän on aivan mahtava juttu. Ylioppilaaksi kirjoittamalla ei ainakaan sulje ovia. Näin lähdin opiskelemaan yo-prosessinhoitajaksi.

Koulujen alku on ollut mullistavaa aikaa tänä vuonna. Ensimmäisen vuoden kävin koulua junalla Hämeenlinnasta, mutta kesän lopussa käänsin uuden sivun elämässäni ja muutin asumaan opiskelukaupunkiini Tampereelle. Kouluun on ihan mukava palata, kun ei tarvitse herätä joka ikinen koulupäivä puoli viisi aamusta. Hommat helpottuu huomattavasti.

Meillä on ammattilukiossa sellainen systeemi, että maanantaisin ja tiistaisin on lukiota, ja loppuviikko on sitten taas ammattiopintoja. Suoritin kuluneessa jaksossa 3 lukiokurssia, ja ammattikoulun puolelta säätötekniikan, analyysimittauksien, prosessiteknisen piirustuksen sekä työelämätaitojen kurssin. Näistä analyysimittaukset suoritin itsenäisesti tenttien sekä tekemällä oma-aloitteisesti laboratoriotyöt. Sellaista se välillä on kun suorittaa kahta tutkintoa samanaikaisesti.

Nyt vetäydyn ansaitulle syyslomalle ja syyslomalta palattaessa onkin edessä jo ensimmäinen työssäoppimisjakso! Siitä voikin kertoa enemmän sitten seuraavassa kirjoituksessa.

Loppuun vielä muutama kuva kouluarjesta.

Hyvää syksyä!

Jussi Nieminen

Olen KT-blogisti Jussi Nieminen. Opiskelen Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa toista vuotta kaksoistutkintoa, johon sisältyy sekä prosessiteollisuuden perustutkinto että ylioppilastutkinto. Erikoistun paperi- ja kemiantekniikkaan.