Hyppää sisältöön

Julia Turunen, Destaclean Oy: Kesäterveiset Destacleanilta

Työskentelen tänä kesänä ympäristöasiantuntijana Destacleanilla. Opiskelen kemiantekniikan maisteriopintoja Aalto-yliopistossa pääaineenani Fibre and Polymer Engineering. Valmistuin ympäristötekniikan kandidaatiksi Oulun yliopistosta 2022. Minua kiinnostaa erityisesti ympäristö, kestävä kehitys, kierrätys sekä materiaalien uusiokäyttö. Viimeisen kandivuoden aikana päätin hakea maisteriopintoihin Aalto-yliopistoon. Halusin syventää osaamistani kiertotalouden, ympäristöystävällisten tuotteiden ja materiaalien, sekä vastuullisen kuluttamisen periaatteista. Ympäristötekniikan opinnot yhdistettynä kemiantekniikkaan luovat loistavan perustan työuralle tällä alalla.

Destaclean on kotimainen materiaalien kierrätysalan yhtiö, jonka tavoitteena on edistää jätelain mukaista materiaalien kierrätystä kehittämällä hyödyllisiä kierrätysmateriaaleja ja -tuotteita. Destacleanin toimintaan kuuluu rakennus-, purku- ja teollisuusjätteiden vastaanottoa, rakennustyömaiden ja teollisuuden jätehuoltoa kokonaispalveluna, sekä bio- ja kierrätyspolttoaineiden valmistusta ja myyntiä.

Työt Destacleanilla aloitin jo tammikuussa 2022 harjoittelun merkeissä. Sen jälkeen jatkoin kesäasemavastaavana Destacleanin Kyläsaaren vastaanottopisteessä Helsingissä. Työtehtävät olivat monipuolisia, ja pääsin kehittämään osaamistani kierrätykseen ja asiakaspalveluun liittyvillä vastuualueilla. Kesän jälkeen jatkoin opiskelun ohella töitä Destacleanilla toimimalla tarvittaessa tuuraustehtävissä vastaanotossa.

Halusin ehdottomasti kesätöihin Destacleanille myös tänä kesänä. Työtehtäväni laajentuivat aseman tehtävistä haastavampiin ja vastuullisempiin tehtäviin. Ympäristöasiantuntijana Destacleanilla työtehtävät ovat olleet monipuolisia, kesälomakauden aikana olen saanut hoitaa myös muiden tehtävien tuurausta. Työtehtävät oman koulutuksen ulkopuolelta ovat olleet opettavaisia, ja niistä on varmasti hyötyä minulle myös tulevaisuudessa. Olen opetellut muun muassa ostoreskontran hoitoa, sekä erilaisia myyntiin ja asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä. Uuden opettelu on ollut mielekästä ja sopivan haastavaa. Minulle on annettu vastuuta hoitaa itsenäisesti esimerkiksi kuljetustilauksia ja muita asiakaskohtaamisia Destacleanin kokonaispalvelukohteiden jätehuoltoon ja kierrätykseen liittyen. Lisäksi olen ollut mukana laatimassa kokonaisvaltaista rakennusmateriaalien lajitteluohjetta Destacleanin asiakkaille, sekä ohjeistusta POP-jätteiden oikeanlaiseen kierrätykseen. Kesätöiden aikana olen kehittynyt erityisesti laajojen kokonaisuuksien hallinnassa, kierrätysosaamisessa sekä asiakaspalvelutaidoissa.

Yksi mukavimmista eduista Destacleanilla on ollut mahdollisuus etätyöskentelyyn. Tämä on sallinut töiden teon missä tahansa ja olen ehtinyt nauttimaan töiden ohella myös aurinkoisista kesäpäivistä. Tasainen viikkotyörytmi ei ole aina tekniikan alan kesätöissä itsestäänselvyys. Destacleanilla työt hoidetaan arkipäivinä, jolloin viikonloppuisin jää hyvin aikaa osallistua esimerkiksi festareille ja muihin tapahtumiin. Destacleanilla on ollut mukava kartuttaa työkokemusta. Työkaverit ovat ystävällisiä ja tarvittaessa aina on saanut apua ongelmatilanteisiin ja vastauksia kysymyksiin. Uudet työntekijät on otettu nopeasti osaksi työyhteisöä ja viikoittaisten etäpalaverien avulla kaikki ovat tulleet tutuiksi, vaikka jokaisen työpiste sijaitseekin eri paikassa. Tämä kesä jää ehdottomasti mieleen erityisen positiivisena kesätyökokemuksena.

Aurinkoista loppukesää!