Hyppää sisältöön

Julia Hakala: Kesämestarina Harjavallan Kemiralla

Moikka! Mun nimi on Julia Hakala ja olen kesätöissä Harjavallan Kemiralla kesämestarina.

Kemira on suomalainen yritys, joka toimii kuudella eri mantereella. Suomessa Kemiran toimipisteitä on Oulussa, Porissa, Sastamalassa, Joutsenossa, Kuusankoskella ja Harjavallassa. Kemira valmistaa tuotteita sellu- ja paperiteollisuuteen, kunnalliseen ja teolliseen vedenkäsittelyyn sekä öljy- ja kaasuteollisuuteen.

Harjavallan Kemiralla valmistetaan alumiinisulfaattia ja natriumbisulfiittia, ja lisäksi varastoidaan rikkihappoa, rikkidioksidia ja PIX-111:ta. Alumiinisulfaattia ja natriumbisulfiittia valmistetaan teollisuuden käyttötarkoituksiin, joista merkittävimmät ovat sellu- ja paperiteollisuus.

Olen opiskellut nyt kolme vuotta kemiantekniikkaa Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa, ja syksyllä aloitan maisterivaiheen. Näin Kemiran kesätyöpaikkailmoituksen kesämestarista ja innostuin heti. Kesätyö sopisi minulle erinomaisesti koulutukseni ja kiinnostukseni puolesta! Päätin hakea paikkaa, koska kaksi viimekesää olen ollut tuotantotöissä, joten tuntui loogiselta tavoitella uusia haasteita kesämestarina. Kesätöissä on parasta päästä oppimaan uusia asioita sekä päästä kehittämään itseään. Kesämestarina olen päässyt näkemään läheltä, millaista on olla tuotantotyöntekijöiden esimiehenä, sekä ottamaan enemmän vastuuta päätöksistä. Työssä pääsen tarkastelemaan koko prosessia läheltä, mikä auttaa hahmottamaan koulussa opittuja asioita.

Työtehtäväni kuvaus on melko laaja. Olen tuotantotyöntekijöiden esimiehenä, teen erilaisia hankintaehdotuksia, maksan laskuja, hyväksyn 2. tason työlupia, tilaan muilta yrityksiltä tarvittavia tarvikkeita, osallistun verkkopalavereihin sekä teen omia projekteja. Lisäksi päivän aikana käyn kiertelemässä tehtaalla ja varmistamassa, että kaikki on hyvin. Kesätöissä olen päässyt myös esimerkiksi rikkidioksidipallon sisälle seuraamaan sen määräaikaistarkastusta.

Kesän aikana olen oppinut valtavasti uutta. Olen oppinut ymmärtämään asioita myös käytännössä eikä ainoastaan koulunpenkillä. Esimerkiksi prosessikaavioita ja tehtaan toimimista on helpompi ymmärtää, kun sen näkee paikan päällä. Työluvat ja työturvallisuus ovat tulleet tutuksi ja niiden tärkeyden on ymmärtänyt entistäkin paremmin vaarallisten aineiden parissa. Lisäksi olen oivaltanut, millainen itse haluan olla johtajana. Haluan saavuttaa asiat positiivisuuden kautta, kuunnella muita, kannustaa muita ideoimaan uusia kehitysehdotuksia ja myös toteuttaa niitä, olla itse innovatiivinen sekä hyvä esikuva muille.

Ihanaa kesää kaikille!

Julia Hakala