Hyppää sisältöön

Josefin Sundell: Lärorika arbetsuppgifter på Mirka

Jag är 24 år och sommarjobbar vid Mirka, som är ett företag som tillverkar slipmaterial i Österbotten. Jag är färdig socionom, och håller nu på och utbildar mig till politices magister i Åbo. Som huvudämne har jag sociologi, och som biämne har jag organisation och ledning.

Jag har sommarjobbat på Mirka i flera somrar, först i produktionen och sedan på kontoret. Detta är andra sommaren jag är på HR sidan som sommarjobbare, och jag trivs jätte bra. Jag ser det som en styrka att jag har jobbat i produktionen först och sedan kom till kontoret, eftersom jag har en bred inblick i företaget.

På kontoret har jag hand om att bland annat räkna löner för andra sommarjobbare, och hjälpa till med olika saker vid avdelningen. En sak som jag har fått vara med i som jag tycker är extra intressant och lärorikt är rekryteringar, jag har både fått vara med vid både urvalet och intervjuerna.

Någonting som jag tycker är viktigt med ett sommarjobb är att man får utveckla och utmana sig själv med att göra nya saker, vilket jag fått göra vid Mirka. En annan sak som jag tycker är viktig är gemenskapen, och att man som sommarjobbare känner sig välkommen och delaktig, vilket jag även fått göra.

Mina arbetsuppgifter har varit omväxlande och lärorika, och jag lär mig något nytt hela tiden. I framtiden vill jag gärna arbeta med liknande uppgifter inom HR, så för mig är detta en bra arbetserfarenhet! J

Josefin Sundell

Mirka Oy