Hyppää sisältöön

I love muovi -kampanja kannustaa lajittelemaan kotitalouden pakkausmuovit kiertoon

Ylen I love muovi -kampanja neuvoo ja rohkaisee lajittelemaan pakkausmuovit ja antamaan niille uuden elämän. Muovienkierrätys halutaan kokonaan uudelle tasolle. Huhtikuussa I love muovi -kampanja kiertää viisi kaupunkia, jalkautuu toreille ja kouluihin ja kannustaa lajittelemaan muoveja. Kiertueen päätöstapahtuma Helsingistä esitetään suorana televisiossa lauantaina 4.5.2019. Muoviteollisuuden Ämpäristöteko 5.6. toteutetaan viimevuotista laajempana.

Ylen ratkaisukeskeinen I love muovi -kampanja avaa muovin lajittelun tilannetta Suomessa kevään aikana: Kuinka lajittelen, missä on kierrätyspiste? Tarjolla on ajantasaista, tutkittua tietoa muovin kierrätyksestä. Kampanjan sisällöt yle.fi:ssä ja somessa on suunnattu erityisesti kotitalouksille.

I love muovi -kampanja haastaa lajittelemaan niin verkossa, radiossa kuin televisossa sekä 1.4–4.5.2019 ulkotapahtumina Tampereella, Lahdessa, Vaasassa, Joensuussa, Oulussa ja Helsingissä. Kampanjaan voivat osallistua myös muut kaupungit, kunnat ja yritykset sekä vaikuttajat. Kevään aikana kampanjaan osallistuvat myös monet  koulut ja päiväkodit. Lisää osallistujia haastetaan mukaan jatkuvasti.

Asiantuntija-apuna I love muovi-kampanjassa ovat mukana mm. Suomen ympäristökeskus SYKE, Ympäristöministeriö, Luonnonvarakeskus LUKE, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Ympäristömerkintä Suomi, Muoviteollisuus ry, Suomen Kiertovoima, Itä-Suomen yliopisto ja Suomen Uusiomuovi Oy.

Ensimmäinen I love muovi-toritapahtuma järjestettiin Tampereen Keskustorilla perjantaina 5.4. Seuraavaksi kampanja etenee Lahteen, Vaasaan, Joensuuhun ja uUluun. Päätöstilaisuus pidetään 4.5. Helsingissä, ja tapahtuma lähetetään suorana televisiossa. 

10.4. Lahti klo 16-18
12.4. Vaasan tori klo 16-18
17.4. Joensuu klo 16-18.
26.4. Oulu, Rotuaari, klo 14 alkaen koululaistapahtuma, tapahtuma jatkuu klo 18 asti
4.5. Helsinki, Amos Rexin kulma, suora tv-lähetys kiertueen päätöstapahtumasta

Lue lisää Ylen I love muovi-kampanjasta. 

Muoviteollisuuden Ämpäristöteko-tempaus nostaa esiin muovinkierrätyksen tärkeyttä ja kannustaa ihmisiä kierrättämään muovia myös arjessaan. Muovi on arvokas materiaali ja sen kierrättäminen on vastuullinen teko kestävän tulevaisuuden puolesta. Kotitalouksien pakkausmuovien kerääminen ja kierrättäminen yleistyy Suomessa koko ajan, mutta paljon on vielä tehtävää.

Ämpäristöteko järjestettiin ensimmäisen kerran Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018, ja se osoittautui suureksi menestykseksi. Seuraava Ämpäriustöteko järjestetään 5.6.2019 ja silloin mukana on vielä runsaampi määrä osallistujia ja keräyspisteitä. Paikkakunnat julkistetaan huhtikuun aikana. 

(Kuva: Yle)