Hyppää sisältöön

Heidi Saarikko: Otaniemeläinen Teekkariwappu

Pidin Wapun ajan päiväkirjaa kaikista tapahtumista, joissa minä tai ystäväni kävivät ja kuten kirjoituksesta voi huomata – lista tapahtumista oli pitkä ja Wappua juhlittiin noin kolme viikkoa. Kaikista tapahtumista huolimatta oma aikana kuitenkin kului suurimmaksi osaksi OtaWapun järjestämisessä Juhlatoimikunnan (JTmK) kanssa.

Wappuni lähti käyntiin keskiviikkona 14.4. Helsinginkadun Approsta. Tuttavallisemmin Hesarin Appro on Bileinsinöörit ry:n järjestämä appro Kalliossa, jossa kerätään leimoja baareista, joita vastaan saa haalarimerkin. Itse suoritin Hesarin Appron ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna ja sain suorituksestani kuvan mukaisen A-merkin.

Toinen haalareissani näkyvä haalarimerkki on Radiodiodin tämän vuoden haalarimerkki. Ihana laiskiainen! Radiodiodin lähetyksiä voi kuunnella aina Wappuviikkojen aikana.

Keskiviikkona 20.4. oli Aavan järjestämä WappuAalto-tapahtuma, jossa oli yhdistysten ja kiltojen telttoja, merkkimyyntiä sekä mahdollisuus hypätä benji. WappuAallossa julkistettiin Tempaus2016 aihe, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomio Suomen peruskoulujen tilaan ja varmistaa peruskoulutuksen tason turvaaminen tulevaisuudessa. Tempaus järjestetään marraskuussa ja opiskelijoiden on tarkoitus vierailla jokaisessa Suomen peruskoulussa. WappuAallon aikana juostiin myös Akateeminen Wartti, joka on opiskelijoille suunnattu juoksukilpailu, jossa 15 minuutin aikana joukkueet pyrkivät etenemään mahdollisimman pitkälle ja pisimmälle päässyt voittaa. Illalla oli vielä WappuAallon Afterparty Smökissä KUJ:n (kauppatieteilijöiden Kulttuurijaosto) järjestämänä.

Torstaina 21.4. oli Prosessiteekkarien (PT) ja Rakennuinsinöörikillan (IK) Wanhojen Wappusitsit. Perjantaina 22.4. oli Jäynäfinaali, Julkun Juhlallinen Julkaisu sekä Kemistikillan järjestämä PreWappu-bileet. Jäynäfinaalissa esitettiin viisi jäynää, joista suosikkini oli varmasti paljon otsikoissakin ollut ”Vuoden poliisi”. Julkku on teekkarien Wappulehti, joka ilmestyy parillisina vuosina, kun taas Äpy ilmestyy parittomina vuosina.

Lauantaina 23.4. oli Sitsikilpailut ja Vapaateekkarit ry:n järjestämä WiikonWappuSauna avattiin, jossa kävin saunomassa perjantaina Grande Finale-bileissä.

Wapun juhliminen jatkui taas maanantaina 25.4. Kevätkyykässä ja Tietokillan (TiK) Wappusitseillä. Keskiviikkona 27.5. oli Minuuttikalja, jossa on tarkoitus jouda minuutin välein shotti kaljaa tai muuta mietoa alkoholijuomaa 60 tai 100 minuutin ajan. Perjantaina 29.4. olivat Fuksispeksien esitykset, Yöjäynän alkupamaus sekä Hullu Jussi, jossa rasteja kierretään ympäri Otaniemeä illan ja yön ajan.

 Lauantaina 30.4. oli vihdoin vappuaatto! Vappuaattona oli Wappuriehan julistus, Havis Amandan eli Mantan lakitus sekä OtaWappu-bileet. Mantan lakitti tänä vuonna Taideyliopiston ylioppilaskunta (TaiYo). Minulla lauantai kului pitkälti Otahallilla puuhastellen aivan bileitten alkamiseen asti. Oli kyllä hienoa nähdä oman työn tulos ja se, että juhlijat viihtyivät bileissä!

Vappupäivänä sunnuntaina 1.5. lähdimme ystävieni kanssa heti aamusta Ullanlinnanmäelle piknikille siitäkin huolimatta, että olimme ehtineet nukkua vain pari tuntia. Kuvissa meidän Prosessiteekkarien teltta sekä Juhlatoimikunta (kolme henkilöä puuttuu kuvasta).

Heidi Saarikko

Olen KT-blogisti Heidi Saarikko. Opiskelen kolmatta vuotta Aalto-yliopistossa kemian, bio- ja materiaalitekniikan koulutusohjelmassa. Pääaineenani on bio- ja kemiantekniikka.