Hyppää sisältöön

Gasum ja Algol Chemicals uraauurtavaan yhteistyöhön kierrätysravinteissa

Gasumin ja Algol Chemicalsin yhteistyössä Turun seudun jätevesilietteet käsitellään biokaasulaitoksessa ja niistä valmistetaan biokaasua ja kierrätysravinteita. Turun biokaasulaitoksen laajennus on yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista.

Hallituksen kärkihankkeiden tavoite on nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle. Turun Topinojan biokaasulaitoksen modernisointi- ja laajennusprojekti on yksi hallituksen kärkihankkeista. Gasum käsittelee Turun seudun jätevesilietteet Topinojan biokaasulaitoksessa ja valmistaa niistä biokaasua ja kierrätysravinteita.  Nämä kierrätysravinteet hyötykäyttää ja välittää asiakkailleen Algol Chemicals.

Yhteistyö lisää merkittävästi biomassan käsittelykapasiteettia ja biokaasun saatavuutta sekä tuo uusia jalostettuja kierrätysravinnetuotteita. Turun Kakolanmäen jätevedenpuhdistamolla käsitellään lähes 300 000 asukkaan jätevedet ja alueen teollisuuden jätevedet. Laajennuksen jälkeen laitoksella käsitellään vuodessa noin 110 000 tonnia biomassoja, tuotetaan noin 50 GWh nesteytettyä biokaasua ja  noin 4 000 tonnia ammoniakkivettä kierrätysravinteeksi.

Biokaasun tuotantokapasiteetin laajennus valmistuu vuoden 2019 aikana. 

Lue lisää Gasumin tiedotteessa.