Kemianteollisuudessa turvallisuusosaamista kehitetään laajassa yhteistyössä

Uutiset | 13.04.2018

Tapaturmapäivä 13.4.2018

Kemianteollisuudessa turvallisuus on yhteinen asia. Turvallisuusosaamista kehitetään oppilaitosten, yritysten ja järjestöjen hyvällä yhteistyöllä, jonka tavoitteena on turvallisuuskumppanuus.

Turvallisuusosaaminen on tärkeä osa kemianteollisuuden henkilöstön ammattitaitoa. Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmassa Reponsible Care mukana olevissa yrityksissä järjestetään lähes 3 000 ympäristö-, terveys- ja turvallisuusaiheista koulutustilaisuutta vuosittain. 

Responsible Care -ohjelman yritykset ja yhteistyöjärjestöt, Opetushallitus ja Työturvallisuuskeskus ovat käynnistäneet yhteistyön, jossa nostetaan esille turvallisuuskulttuurin ja -osaamisen merkitystä etenkin ammatillisessa koulutuksessa. Pitkän aikavälin tavoite on luoda oppilaitosten ja yritysten turvallisuuskumppanuuksia, jotka perustuvat jatkuvaan turvallisuusosaamisen kehittämiseen.

Turvallisuuskumppanuus-yhteistyössä tapahtuu paljon vuonna 2018. Opetushallituksen Turvallisuusosaamisen parhaat käytännöt -kilpailu on käynnissä 4.5.2018 asti. Kilpailussa etsitään toimivia  tapoja, joilla oppilaitokset kehittävät turvallisuusosaamista ja turvallisia toimintatapoja yhteistyössä yritysten kanssa. Turvallisuusosaamisen aamupäivätapaamisia järjestetään vuonna 2018 useilla eri paikkakunnilla. Turvallisuusosaamisen kehittäminen näkyy myös Porin SuomiAreenassa kesällä 2018.

Turvallisuuskumppani-yhteistyössä ovat mukana Opetushallitus, Työturvallisuuskeskus, kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmassa mukana olevat yritykset ja ohjelman kehittämisestä vastaavat järjestöt Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkintoon 2017 perustettiin uusi sarja oppilaitoksille. 

Lue lisää kemianteollisuuden turvallisuusosaamisen kehittämisestä. 

Katso myös
Kesä kemiassa -blogit | 30.08.2018

Eveliina Kunttu: Viisi havaintoa kesätyöntekijöiden turvallisuusosaamisesta

Uutiset | 30.08.2018

Kiilto Familystä savuton 1.9. alkaen

Uutiset | 15.06.2018

AEL:n palkittu työturvallisuuden koulutusmalli on moderni tapa oppia

Uutiset | 14.06.2018

Helsinki Chemicals Forum 14.-15.6.2018

Avaa kuvapankki

Tilaa uutiskirje

Mediayhteys

Susanna Aaltonen
Johtaja, Vaikuttaminen
KTM, VTK

+358 40 593 4221

susanna.aaltonen­@kemianteollisuus.fi