Hyppää sisältöön

Euroopan kestävän kehityksen viikko 30.5.-5.6.2019

Viikon teema on globaali kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030.

Euroopan kestävän kehityksen viikko on vuosittainen, koko Euroopan laajuinen aloite, joka kannustaa kestävän kehityksen tekoihin, tapahtumiin ja projekteihin. Tänä vuonna, kuten myös vuonna 2018, teemana on kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030.

Suomi osallistuu viidettä kertaa 30.5-5.6.2019 vietettävään kestävän kehityksen viikkoon. Viikkoon voi osallistua toteuttamalla tapahtuman, hankkeen tai viestintäteon, joka edistää kestävää kehitystä. 

YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman, Agenda2030  aikajänne on 2016–2030. Se on valtioita poliittisesti sitova, kunnianhimoinen  asiakirja, joka koostuu 17 päätavoitteesta.

Kemianteollisuuden Responsible Care on teollisuuden pitkäaikaisin vastuullisuusohjelma. Suomessa vapaaehtoista ohjelmaa on toteutettu yli 25 vuotta. Ohjelman vastuullisuustyö on käytännönläheistä ja tavoitteellista. Vuosittain koottavat indikaattoritiedot auttavat yrityksiä arvioimaan oman toimintansa tasoa. Toiminnan kehittämistä tuetaan ohjeistoilla, yhteistyöverkostoilla ja kehityshankkeilla. Responsible Care-ohjelmaan on sitoutunut lähes sata kemianteollisuuden yritystä. 

Lue lisää Euroopan kestävän kehityksen viikosta 2019. 

Lue lisää kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmasta Responsible Care.