Hyppää sisältöön

Euroopan kestävän kehityksen viikko 30.5.-5.6.2018

Euroopan kestävän kehityksen viikko on vuosittainen, koko Euroopan laajuinen aloite, joka kannustaa kestävän kehityksen tekoihin, tapahtumiin ja projekteihin. Tänä vuonna teemana on kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030.

Suomi osallistuu neljättä kertaa 30.5–3.6. 2018 vietettävään kestävän kehityksen viikkoon. Koko Eiuroopassa mukana on 20 maata ja yli 1 000  tapahtumaa. Viikkoon voi osallistua toteuttamalla tapahtuman tai hankkeen, joka edistää kestävää kehitystä. 

YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelman, Agenda2030  aikajänne on 2016–2030. Se on valtioita poliittisesti sitova, kunnianhimoinen  asiakirja, joka koostuu 17 päätavoitteesta.

Kemianteollisuuden Responsible Care on teollisuuden pitkäaikaisin vastuullisuusohjelma. Suomessa vapaaehtoista ohjelmaa on toteutettu yli 25 vuotta. Ohjelman vastuullisuustyö on käytännönläheistä ja tavoitteellista. Vuosittain koottavat indikaattoritiedot auttavat yrityksiä arvioimaan oman toimintansa tasoa. Toiminnan kehittämistä tuetaan ohjeistoilla, yhteistyöverkostoilla ja kehityshankkeilla. Responsible Care-ohjelmaan on sitoutunut lähes sata kemianteollisuuden yritystä. 

Lue lisää Euroopan kestävän kehityksen viikosta 2018. 

Lue lisää kemianteollisuuden vastuullisuusohjelmasta Responsible Care.