Hyppää sisältöön

Essi Suominen: Monipuolinen kesätyö laadunvalvonnassa

Moikka! Olen Essi Suominen ja olen kesätöissä laadunvalvontalaboranttina KiiltoClean Oy:ssa Turussa. Suoritan tällä hetkellä Turun yliopistossa maisterivaiheen kemian opintoja, ja minun olisi tarkoitus valmistua nyt tulevan syksyn aikana.

Kiilto on yli 100-vuotias suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden kiinnitysratkaisut, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. KiiltoClean Oy on Kiillon ammattihygienia – ja kuluttajatuotteista vastaava yritys, jonka tehtaat sijaitsevat Turussa ja Hankasalmella. Täällä Turun tehtaalla valmistetaan sekä liuos- että jauhetuotteita, esimerkiksi suomalaisille hyvin tuttuja tuoteperheitä kuten Serto pyykinpesutuotteita ja Erisan henkilö- ja ammattihygieniatuotteita.

Aloitin laboranttina maaliskuussa 2020 ja olen nyt siis toista kesää täällä töissä. Tein myös syksyn ja talven aikana satunnaisia vuoroja yliopisto-opintojeni ohessa. Työtehtäviini on kuulunut valmistettavien tuotteiden sekä saapuvien raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien laadun varmistus. Näiden lisäksi olen myös saanut osallistua esimerkiksi menetelmävalidointiin, tuotteiden kehittämiseen, uusien raaka-aineiden ja pakkausmateriaalien testaamiseen sekä reklamaatioiden tutkimiseen.

Tämän työn ehdottomasti parhaita puolia onkin ollut sen vaihtelevuus ja monipuolisuus. Yksikään päivä ei ole ollut samanlainen. Uusien tilanteiden edessä ei ole koskaan tarvinnut selviytyä yksin vaan mielettömän osaavat kanssakiiltolaiset ovat aina tarvittaessa auttaneet ja opettaneet. Minulle on ihan alusta asti annettu vastuuta työtehtävistä ja projekteista. Se on luonut tunteen, että osaamiseeni ja tekemiseeni todella luotetaan.

Tämä työ on avannut silmäni sille, miten monen henkilön ammattitaitoinen panos seisoo valmiin tuotteen takana. Arvostukseni suomalaisia yrityksiä ja Suomessa valmistettuja tuotteita kohtaan on kasvanut entuudestaan. Tuote ei ole vain tuote. Se on jatkuvan ja aktiivisen tuotekehityksen, tarkan valmistusprosessin ja laadunvalvonnan, innovatiivisen markkinoinnin sekä monen muun tekijän tiiviin yhteistyön tulos. On ollut ilo päästä seuraamaan kaikkea tätä ihan lähietäisyydeltä ja tämän mukavan kesän jälkeen on kiva palata opintojen pariin.

Oikein hyvää alkavaa syksyä kaikille!

 

Essi Suominen

Laadunvalvontalaborantti, KiiltoClean Oy