Hyppää sisältöön

Emmi Tuomala, Borealis Polymers: Kolmas kesä kemiassa

Terveisiä Borealikselta! Nimeni on Emmi Tuomala, opiskelen toista vuotta tuotantotaloutta Turun ammattikorkeakoulussa sekä olen nyt Borealiksella kesätöissä logistiikkakoordinaattorina Fenoli & Aromaatit -puolella. Borealis kuuluu maailman johtaviin edistyneiden ja kiertotalouteen liittyvien polyolefiiniratkaisujen toimittajiin sekä on Euroopan markkinajohtaja peruskemikaaleissa, lannoitteissa ja muovin mekaanisessa kierrätyksessä.

Työtehtäviini kuuluu paljon kaikkea, mutta lyhykäisyydessään suunnittelen, järjestän ja selvittelen rekka- ja junavaunukuljetuksia, tarkkailen varastotasoja ja organisoin kuljetuksia varastotasojen pohjalta, viestittelen asiakkaan, kuljetusyritysten, myyntipäälliköiden, tuotannon sekä muiden Borealiksen sisäisten ja ulkoisten organisaatioiden kanssa ja hoidan laskuja eteenpäin asianomaisille. Työ on erittäin monipuolista ja jokainen päivä on erilainen.

Tänä kesänä on tullut opittua ties mitä kaikkea työelämästä, erilaisista ihmisistä ja heidän työskentelytavoista, kemianteollisuudesta, eri tuotantoprosesseista, raaka-aineista ja tuotteista sekä myös omasta itsestäni. Tämä kesä on antanut suuntaa sekä rutkasti apua ja oppeja opinnoilleni ja olen erittäin iloinen, että tänne tänä kesänä pääsin. Opin tänä kesänä taas, miten yksi osa yrityksestä toimii ja miten tuo osa tukee muita. Opin mitä kaikkea tarvitaan, jotta yritys tuottaa sekä on tehokas. Mielenkiintoni kemianteollisuutta kohtaan on noussut tänä kesänä rutkasti sekä olen paljon varmempi siitä, että opiskelen itselleni oikeaa alaa. 

Nyt on tosin aika sienien kasvaa, puolukoiden kypsyä sekä lehtien tippua. Syksy on tullut ja paluu koulunpenkille koittanut. Tiettyjä asioita olen nyt oppinut käytännössä, mutta teoriaosuus vielä uupuu. Odotan, että pääsen koulussa tulevien kurssien myötä ymmärtämään paremmin kesällä tekemiäni työtehtäviä sekä yleisesti koko kokonaisuutta. Odotan myös, että pääsen näkemään miten teoria sekä käytäntö kohtaa. Kesä oli kiva, mutta on myös kiva palata takaisin kouluunkin! Kun tämä blogitekstini julkaistaan, olen jo orientoimassa meidän tulevia insinöörifukseja mukaan tähän korkeakoulumaailmaan! Kaikkea kivaa on siis tulossa syksyn myötä! 

Hyvää syksyä sekä tsemppiä jokaiselle! Kiitos myös Borealikselle ja jokaiselle huipputiimille ja -tyypille! 

Syksyisin terveisin,
Emmi Tuomala