Hyppää sisältöön

Antti Henriksson: Kesätyössä koulun opit näkyvät käytännössä

Moikka! Nimeni on Antti Henriksson ja työskentelen instrumenttikunnossapidon kesämestarina Borealis Polymers Oy:llä.

Borealis on kansainvälinen yritys, joka valmistaa polyolefiineja, peruskemikaaleja sekä lannoitteita. Borealis toimii pääosin Euroopassa, mutta tuotantolaitoksia on myös Euroopan ulkopuolella. Suomessa Borealiksella on Porvoon Kilpilahdessa petrokemian tehtaat, joissa tuotetaan peruskemikaaleja, sekä muovitehtaat polyeteenille ja polypropeenille. Borealis onkin yksi maailman suurimmista polyeteenin ja polypropeenin valmistajista!

Työskentelen Borealiksella ensimmäistä kesää ja olen tykännyt täällä olosta. Työtehtäväni ovat olleet vaihtelevia ja joka päivä pääsee oppimaan jotain uutta. Työssä on saanut mielestäni juuri sopivan verran vastuuta ja olen aina saanut apua ongelmiini/mietteisiini kysymällä muilta työntekijöiltä. Työkaverit ovat hauskoja, asiallisia ja ammattitaitoisia. Työtehtäviini kuuluvat muun muassa kunnossapito-osaston verkkopalavereihin osallistuminen, varaosien kuittaaminen varastolta kunnossapidon käyttöön SAP:n kautta, erilaiset Excel-projektit sekä alueen työlupien esivalmistelu.

Välillä pääsen myös käymään prosessialueella automaatioasentajien kanssa. Nämä ovatkin omasta mielestäni olleet yleensä mielenkiintoisimpia työtehtäviä, sillä prosessialueella oppii parhaiten hahmottamaan koulussa opetettuja asioita käytännön tasolla. Olen myös päässyt tarkkailemaan parin projektin sujumista, esimerkiksi uusien virtaussäätimien asentamista ja niille tarvittavien kytkentöjen tekemistä mikä on ollut tosi mielenkiintoista.

Opiskelen kemiantekniikkaa Aalto-yliopistossa ja kolmas opiskeluvuosi lähtee käyntiin kesän jälkeen. Valitsin kemiantekniikan, sillä yläasteella ja lukiossa oli tosi innostavat aiheen opettajat ja pidin opintojen monipuolisuudesta. Kemiantekniikan yksi parhaista puolista onkin ollut alan joustavuus. Työllistymismahdollisuuksia on monia ja samaan aikaan erikoistumisen valinta ei kuitenkaan sulje muita vaihtoehtoja pois. Kemianteollisuuteen ovat myös muutkin kuin tekniikan alan opiskelijat tervetulleita.

Mukavaa kesää kaikille!

Terveisin

Antti