Hyppää sisältöön

Anni Siintola: Hyvinvointia rakentamassa etänä

Moi kaikki! Olen Anni ja aloitin työskentelyn Orionilla HR-Traineena toukokuun lopussa. Työskentelen osana rekrytointitiimiä. Olen mukana Orionin Faasi1-traineeohjelmassa, joka on korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu kesäisin järjestettävä traineeohjelma. Meitä Faasilaisia on erilaisissa tehtävissä tänä kesänä yhteensä 45. Oma opiskelutaustani on aikuiskasvatustieteen puolella. Lisäksi olen lukenut sivuaineena henkilöstöjohtamista, psykologiaa sekä viestintää.

Alun perin minun oli tarkoitus työskennellä Orionin pääkonttorilla Espoossa, mutta vallitsevasta tilanteesta johtuen työpisteeni siirtyi toimistolta oman keittiönpöydän ääreen. Täytyy myöntää, että olin aluksi hieman huolissani siitä, miten töiden aloitus ja perehtyminen sujuvat etäyhteyksien kautta. Huoli osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä kaikki on sujunut todella hyvin ja vaivattomasti. Suuri kiitos siitä kuuluu tietysti IT-tuelle, mutta ihan erityisesti kivoille tiimikavereille, jotka ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja ovat aina valmiina auttamaan. Minulle on tullut todella tervetullut olo tiimiin ja Orionille ylipäätään. Perehtyminen ja tiimiläisiin tutustuminen on sujunut todella hyvin etänä ja vaikka töitä tehdäänkin fyysisesti yksin, minulla ei ole hetkeäkään ollut sellaista oloa, että töitä pitäisi tehdä yksinäisenä.

Minulla on nyt meneillään viides viikko töissä. Olen päässyt oppimaan ja tekemään jo paljon kaikenlaista. Työtehtäviini kuuluu esimerkiksi Faasi1-traineeohjelman tapahtumien suunnittelua ja toteutusta sekä työnantajamielikuvan kehittämistä. Lisäksi pääsen auttamaan rekrytoinneissa ja vaihtelevasti muissa HR-toiminnoissa. Tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen etänä tuo omat haasteensa ja se onkin ollut todella opettavaista. On täytynyt keksiä uusia ja erilaisia tapoja osallistaa ja innostaa tapahtumiin osallistujia. Tilanne on tietysti aivan erilainen kun heitä ei pääse tapaamaan kasvotusten. En kuitenkaan epäile hetkeäkään etteikö tämänkin vuoden Faasi1-tapahtumista tulisi hyviä, innostavia ja mieleenpainuvia!

Odotan innolla sitä, mitä tämä kesä tuo vielä tullessaan. Olen varma, että tästä kesästä tulee todella antoisa, opettavainen ja mielenkiintoinen. Toivon, että pääsen oppimaan vielä paljon uutta ja haastamaan itseäni. Odotan myös paljon sitä, että pääsen tutustumaan vielä enemmän muihin Orionilaisiin. Tutustuminen etäyhteyksien kautta on osoittautunut oikeastaan todella toimivaksi ja yhteiset etäkahvitauot ovat tuoneet mukavaa rytmiä työpäiviin.

 Aurinkoista ja kivaa kesää kaikille!

Kesäterkuin

Anni Siintola

Anni Siintola

HR-trainee, Orion