Hyppää sisältöön

Anni Honkonen: Kesätöissä Teknikumilla – uuden oppimista joka päivä

Tervehdys! Nimeni on Anni Honkonen ja työskentelen Teknikum Oy:ssä laatuosaston kesätyöntekijänä.

Teknikum on suomalainen teknisten kumi- ja muovituotteiden valmistaja. Tehtaita on Suomessa kolme ja lisäksi tehtaat Unkarissa ja Kiinassa. Teknikum valmistaa muun muassa muottituotteita kumista ja muovista, erilaisia teollisuusletkuja, kumipinnoitteita sekä kumisekoituksia.

Opiskelen energia- ja ympäristötekniikkaa Turun ammattikorkeakoulussa. Opintoihini sisältyy myös vesitekniikkaa ja kiertotalouden opintoja – työskentelen lisäksi ammattikorkeakoulun resurssitehokkaan liiketoiminnan tutkimusryhmässä. Kemia ja ympäristöasiat kulkevat mielestäni hyvin usein käsi kädessä, oli kyse sitten uusien, vähemmän ympäristölle haitallisten materiaalien tai ratkaisujen kehittämisestä, prosessien palamistuotteista ja niiden hallinnasta tai haitallisen jätteen muuttamisesta vaarattomampaan muotoon kemian keinoin. Juuri tämän liiton takia olen opiskellut paljon kemiaa omaa tulevaisuuttani varten niin yliopistossa kuin ammattikorkeakoulussakin. Lisäksi kemia on älyttömän mielenkiintoista (saatoin olla tästä hieman eri mieltä lukiossa, jolloin oli hauskaa ruikkia vettä edessä istuvien niskaan pasteur-pipeteillä). Lisäksi ympäristö- ja kemianala tarjoavat molemmat globaaleja mahdollisuuksia urakehitykselle, ja haaveilenkin jossain vaiheessa ulkomailla työskentelystä.

Työhöni Teknikumin laatuosastolla kuuluu esimerkiksi ohjeistusten päivittämistä, jäteasioiden selkeyttämistä yhteistyössä työntekijöiden kanssa, laadunohjaajien sijaistamista ja erilaisia tuotteiden laadun tarkastus- ja valvontatehtäviä. Istun sekä konttorilla tietokoneen ääressä että pyörin tuotannossa koneiden pauhussa. Toimenkuvani onkin erittäin monipuolinen ja opin jotakin uutta joka päivä. Paraikaa pohdin esimerkiksi sitä, miten erilaiset kumisekoitukset tulisi lajiteltua jätteisiin tehokkaammin ja miten ohjeistusta saataisiin paremmaksi ja selkeämmäksi. Laatu- ja ympäristöasiat kuuluvat usein samaan pakettiin, ja koska haluan erikoistua ympäristöalan monipuolisiin työtehtäviin, on tämä kesä mitä arvokkainta kokemusta minulle.

Olen aina innokas oppimaan uutta ja aktiivisena ihmisenä tylsistyn helposti, jos työtehtävät kiertävät samaa kehää joka päivä. Siitä ei ainakaan tänä kesänä ole vaaraa, ja suhtaudun siksi erittäin positiivisesti työhöni.

Kesäterkuin,
Anni