Hyppää sisältöön

Anette Pakarinen: Opiskelijan kemiaa

Loin kemianteollisuuden fuksikiertuetta varten kuvasarjan opiskelijan kemiasta. Idea sopii myös Katalyytteihin loistavasti. Pystyt varmaan samaistumaan?

Ruoanlaittotaito opiskelijalla on valttia. Tämä on tositarina kahdesta kananmunasta, jotka eivät selvinneet keittämisestä. Jos on taloudellisesti mahdollista, kannattaa tällaisen keittiön kauhun jättää kokkaaminen ammattilaisille. Salaatti on myös turvallinen valinta, puhumattakaan pakastemuusista ja valmiista kalasiivuista.

 

Talvinen sää voi olla Suomessa upea näky. Opiskelijalle se on painajainen. Päässä pyörii ikkunasta ulos katsoessa: ”tuleekohan mun bussi/juna ajoissa tai ollenkaan?” Itse tänä talvena myöhästyin kaksi kertaa reilusti töistä, koska bussia ei koskaan tullut. Kiperässä -20 asteen pakkasessa seisoskelu ei myöskään käy aamuvirkistäytymisestä. Autoilevat opiskelijat saavat varata auton etsimiseen lumikinoksesta extra-aikaa ja pelätä lähteekö auto edes käyntiin.


 
Joskus maito vanhenee, yleensä se on silloin jo viikon vanhaa. Itse en nykyään osta kuin soija- tai kauramaitoja, jotka säilyvät pidempään. En juo maitoa, joten tuntuu typerältä muutaman teekupin juotua heittää lähes täysi maito pois. Vesi on opiskelijan janojuoma.

Opiskelijana jopa kynsilakkaa ostaessa värivalinnat pitää miettiä tarkkaan. Suurin osa kynsilakoistani on pinkkejä tai violetin eri sävyisiä väriltään. Oikealla takana seisova kukkakoristeinen lakka pääsi ostoskoriin vahingossa kaksi kertaa peräkkäin. Väri on selkeästi siis mieluinen.

Lahjaksi kannattaa pyytää sun lempikosmetiikkaa ja toivoa ettei ne lopu ennen seuraavaa joulua tai synttäripäivää. Ainoa mistä en luovu on laadukkaat shampoot. Shampoot ovat melko riittoisia ja hiuksia ei tarvitse pestä päivittäin.

Lempikosmetiikkaa ei saa aina lempiväreissä, mutta kaikki muu kosmetiikka kannattaa hankkia värin ja tuoksun perusteella. Esimerkiksi suihkugeelejä ei ole koskaan liikaa ja ne kuluvat nopeasti. Voimakkaat hajusteet voivat kuitenkin olla vahvasti allergisoivia, joten oma ihotyyppi täytyy tuntea. Itse olen niin onnekas, että vain kasvoni vaativat erikoiskohtelua eli luotettavaa kosteusvoidetta.

Kun jokin loppuu, kaikki loppuu samaan aikaan. Ja niin käy seuraavallakin kerralla, koska et osaa ennakoida. Varsinkin kun asuu kämppiksen kanssa, ei välttämättä ajattele miten nopeasti esimerkiksi pyykinpesuaine kuluu.

Opiskelijana ei voi pitää jääkaapin ovessa lettureseptiä, ilman että kaverit käyvät töhräämässä sen.  Olen jo muutamankin kerran kuullut: ”miks tossa lukee limaletut?”

Anette Pakarinen

Olen 23-vuotias vantaalainen laboratorioanalyytikan opiskelija Metropoliasta. Haaveenani on työskennellä jokin päivä rikosteknisessä laboratoriossa. Olen kuitenkin avoin ammatin tuomille muillekin mahdollisuuksille.