Hyppää sisältöön

Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmässä myönteinen ratkaisu

Kemianteollisuus pitää oikeana hallinnon ja aluekehityksen ministeriryhmän 27.6.2013 tekemää päätöstä, jonka mukaan ammatillisen koulutuksen rahoitus myönnetään jatkossakin suoraan koulutuksen järjestäjälle.

Huoli ammatillisen koulutuksen rahoituksen tulevaisuudesta nousi kuluneen kevään aikana esiin, kun opetus- ja kulttuuriministeriölle ammatillisen koulutuksen rahoitusta selvittänyt Arno Miettinen esitti yhtenä vaihtoehtona ammatillisen koulutuksen rahoituksen kanavointia kuntiin osana yleisiä valtionosuuksia. Kemianteollisuus katsoo, että tämä ratkaisu olisi vaarantanut ammatillisen koulutuksen laadun ja yhdenmukaisuuden koulutuspäätösten jäädessä kuntatasolle.

Kemianteollisuus tulee aktiivisesti seuraamaan opetus- ja kulttuuriministeriössä käynnistettävää toisen asteen koulutuksen rahoitusuudistusta, joka tarkoitus toteuttaa hallitusohjelmassa linjattujen periaatteiden mukaisesti. Liitto korostaa, että ammatillisen koulutuksen tarjontaa ja laatua koskevat ratkaisut on tehtävä jatkossakin valtakunnan tason ohjauksessa.  

Lisätietoja

Riitta Juvonen
Kemianteollisuus ry
riitta.juvonen(at)chemind.fi
puh. 040 5157 107