Hyppää sisältöön

Ympäristöministeriön seminaari 24.5.2016: Kestävä kemia – mahdollisuudet vihreään kasvuun

Ympäristöministeriön ja Ympäristötiedon foorumin seminaarissa syvennytään kestävän kemian ratkaisuihin ja tarkastellaan millaisia mahdollisuuksia se tarjoaa kestävän kehityksen edistämiseksi. Seminaari pidetään 24.5.2016 klo 12.30-17.00 ympäristöministeriössä.

Bio- ja kiertotalouden edistäminen on hallitusohjelman kärkihanke. Kestävien kulutus- ja tuotantotapojen löytämiseksi etsitään uusia ratkaisuja. Tavoitteena on lisätä työllisyyttä ja hyvinvointia vaarantamatta luonnon toimintaedellytyksiä.

Seminaarissa kuullaan alan kansainvälisiltä ja kansallisilta asiantuntijoilta, mitä kestävä kemia on, mitä YK ja muut kansainväliset toimijat tekevät asian parissa, mitä tiedeyhteisön tutkimustulokset kertovat ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia kestävä kemia tarjoaa.

Seminaarin avausosion kielenä on englanti. Toisessa osiossa suomalaiset tutkijat ja yrityspaneelissa suomalaisen liike-elämän edustajat puhuvat suomea.

Tilaisuuden avaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Ympäristöministeriön tiloissa järjestettävä tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin, mutta vaatii ilmoittautumisen.

Lue seminaarin ohjelma ja ilmoittaudu 19.5.2016 mennessä. 

Kemia mahdollistaa kierto- ja biotalouden.Kemianteollisuus on kierto- ja biotalouden edelläkävijä: jo vuosikymmenien ajan kemianteollisuus on jalostanut eri toimialojen jäte- ja sivuvirroista tuotteita ja ratkaisuja. Biotaloutta kehitetään Suomessa tehokkaimmin laaja-alaisella, toimialat ylittävällä yhteistyöllä. 

Lue lisää, miten kemia mahdollistaa kierto- ja biotalouden.