Hyppää sisältöön

Yleisömenestys Tampereella Teollisuus työllistää -messuilla

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun järjestämät Teollisuus työllistää -messut kokosivat yhteen noin 650 ammatillisen puolen opiskelijaa ja yläkoululaista Tampereella 17.2.2016.

Messujen tarkoitus oli kertoa jo oman alansa valinneille ammattiin opiskelijoille sekä vielä omaa alavalintaa miettiville yläkoululaisille, että teollisuudessa on tarjolla mielekästä työtä – nyt ja tulevaisuudessa.

Nuorilla aktiivinen ote 

Vientiteollisuuden aloista olivat kertomassa Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry ja Teknologiateollisuus ry sekä useita yrityksiä, joista monilla on tuotantoa myös Pirkanmaalla. Opiskelijat olivat tapahtumassa aktiivisella asenteella. Monet kyselivät kesätöiden lisäksi myös vientialojen yleisistä näkymistä ja siitä, millaista vaikkapa prosessinhoitajan työ on. Tredu kouluttaa mm. tulevia prosessinhoitajia, laborantteja ja kone- ja metallialan osaajia, jotka tyypillisesti työllistyvät vientiteollisuusyrityksiin.

Kemianteollisuus ry:n Anni Siltanen oli tilaisuuteen erittäin tyytyväinen. 

– Oli erityisen ilahduttavaa jutella ysiluokkalaisten kanssa, jotka yhteishaun alla olivat ottaneet selvää eri aloista. Moni oli pohdiskellut kädentaidollisen ammatin avaavan ovia vaikkapa yrittäjyyteen. Teknillinen koulutus siinsi monen ajatuksissa vaihtoehtona, joka ”ei ainakaan sulje ovia”.  

– Vähintään yhtä hienoa oli tavata alastaan innostuneita nuoria. Kolmatta vuotta opiskeleva, tuleva laborantti toivoi löytävänsä oman alansa kesätyöpaikan, sillä ”labrassa on vaan niin siistiä, että mieluiten siellä kesällä olisin töissä”, siteeraa Anni. 

– Ammatillisen koulutuksen reformin alla on hienoa huomata, että tulevaisuuden osaajat ovat innolla lähdössä työmarkkinoille. On tärkeää turvata sekä koulutuskentälle että yrityksille mahdollisuus hyödyntää joustavia oppimispolkuja ja erilaisia työssäoppimis- ja harjoittelumalleja, joiden avulla kaikkien tarpeet kohtaavat, summaa Anni Siltanen. 

(Valokuvassa vasemmalta Paavo Lyytikäinen, Metsäteollisuus ry, Anni Siltanen, Kemianteollisuus ry, Anne Ahkola-Lehtinen ja Leena Eiranto, Teknologiateollisuus ry)