Hyppää sisältöön

Yara investoi uuteen rikastushiekan käsittelylaitokseen Siilinjärvellä

Uusi laitos mahdollistaa nykyisen rikastushiekka-altaan käytön pitkälle tulevaisuuteen, ja turvaa tätä kautta kaivoksen tuotannon jatkumisen. Laitoksen rakennusaikainen työllisyysvaikutus on merkittävä.

Yara on allekirjoittanut aiesopimuksen Outotecin kanssa uuden rikastushiekan käsittelylaitoksen rakentamisesta. Rakennusprojektin valmistelutyöt ovat käynnistyneet, ja itse rakentaminen käynnistyy tämän vuoden syyskuussa. Suunnitelmien mukaan laitos valmistuu keväällä 2017. 

Hankkeen työllisyysvaikutus on merkittävä. Rakennusvaiheessa työmaalla tulee työskentelemään noin 150 henkilöä. Lisäksi hanke työllistää suomalaisia laitetoimittajia.

Puolen miljardin investoinnit Suomeen

Yara on vuosien 2007 – 2014 aikana investoinut Suomeen noin puoli miljardia euroa, josta Siilinjärvelle yhteensä noin 350 miljoonaa euroa. Tänä vuonna Yara on päättänyt investoida Siilinjärven toimipaikkaan yhteensä noin 140 miljoonaa euroa.

Yara työllistää Siilinjärvellä 750 henkilöä

Yara työllistää Siilinjärvellä tällä hetkellä noin 750 henkilöä, joista 400 omaa työntekijää ja 350 urakoitsijaa. Tänä vuonna toimipaikalle rekrytoidaan noin 20 henkilöä. Kesäharjoittelijoita on palkattu noin 50.

Yaran tiedote 29.6.2015

 Lisätietoja:

Teija Kankaanpää, Yaran Siilinjärven kaivoksen tuotantopäällikkö, puh. 050 568 6001,

teija.kankaanpaa@yara.com