Hyppää sisältöön

World BioEconomy Forum kokoaa bio- ja kiertotalouden vaikuttajat Kuusamon Rukalle – nyt virtuaalisesti

Kolmannen kerran järjestettävä World BioEconomy Forum on suomalainen suurtapahtuma, jossa tiivistyvät bio- ja kiertotalouden keskeiset teemat ja suuntaviivat. 10.9. Kuusamon Rukalla järjestettävä foorumi toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti.

Idea bio- ja kiertotalouden foorumista syntyi vuonna 2017, jolloin pieni ryhmä alkoi Rukalla kehittää ajatusta. Foorumin perustaja Jukka Kantola sanoo alun olleen täynnä innostusta, ja jo seuraavana vuonna järjestettiin ensimmäinen World BioEconomy Forum.

 – Suomessa on valtavan paljon hyvää osaamista bio- ja kiertotaloudessa. Halusimme tuoda ylpeästi esille tätä osaamista. Kokosimme asiantuntijaverkoston, joka alkoi luoda ohjelmaa. Halusimme, että bio- ja kiertotaloutta käsitellään ja viedään eteenpäin omaan osaamiseen luottaen – siihen meillä Suomessa on kanttia.

Aiempina vuosina Forum on järjestetty livenä kohtaamisineen ja verkostoitumisineen. Nyt koronapandemian vuoksi se järjestetään verkossa.
– Adaptoidumme uuteen tilanteeseen. Osallistujat voivat liittyä tapahtumaan verkostoitumisalustan avulla rekisteröitymällä. Osallistujat voivat sopia palavereita ohjelmankin aikana ja pitää erillisiä tapaamisia videoyhteydellä.

Virtuaalinen seminaari mahdollistaa paljon aiempaa suuremman osallistujamäärän kuin perinteinen tapahtuma. Ja kyllä heitä tuleekin.

– Forumiin osallistuu yli 300 rekisteröityä delegaatiota lähes 50 maasta. Reilusti yli 70 % osallistujista tulee muualta kuin Suomesta. Ja puhujina on lähes 40 bio- ja kiertotalouden todellista asiantuntijaa.

Jukka Kantola korostaa, että luomalla oikeita edellytyksiä bio- ja kiertotaloudelle Suomi voi olla suunnannäyttäjä ilmastonmuutoksen torjunnassa.

– Tärkeää on, että myös vaikuttajat ja päättäjät ymmärtävät, kuinka valtava potentiaali bio- ja kiertotaloudessa on Suomelle.

Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Mika Aalto on World BioEconomy Forumin Advisory Boardin jäsen.

– Bio- ja kiertotalous ovat kemian osaajille ja kemian yrityksille luontaista toimintakenttää, joka on voimakkaassa kasvussa. Kemianteollisuuden hiilineutraaliustiekartassa raaka-ainepohjan muutos tuli selvästi esiin, biopohjaiset ja kierrätetyt raaka-aineet vähentävät jalanjälkeä. Kemian osaaminen on aivan olennaista tässä ketjussa ja voidaankin sanoa että kemia on bio- ja kiertotalouden mahdollistaja.

– Olen iloinen ja ylpeä että olen saanut olla Advisory Boardissa aivan alusta asti ja nähnyt WCBEFn kasvun kansainvälisiin mittoihin. Jukka ja tiiminsä ovat tehneet loistavaa työtä. Hauskaa on ollut myös vähemmän tunnetussa roolissani, konferenssibändin Forest Camp toisena kitaristina.

 

 

Lisätietoja

World BioEconomy Forum