Hyppää sisältöön

Viivi Akkanen: Tunne kemia keittiössäsi

Kemianteollisuuden juttukilpailun ykköspalkinnon kesäkuussa 2016 napanneen Viivi Akkasen voittoisa artikkeli käsittelee leivonnan kemiaa oivaltavasti, hauskasti ja hyödyllisesti.

Kemianteollisuus ry järjesti keväällä 2016  journalismista kiinnostuneille opiskelijoille juttukilpailun, joka kannusti kirjoittamaan kemiaan liittyviä artikkeleita arjen ja yhteiskunnan näkökulmasta. Juttukilpailun voittajaksi palkittiin Viivi Akkanen, joka jutussa käy läpi kuivakakun reseptin kemian näkökulmasta.

Palkintoraadin perusteluissa voittajatyön kehutaan oivaltavasti yhdistyvän tieteen popularisoinnin ja arjen kemian. Akkasen juttua kehutaan hauskaksi ja erityisen hyödylliseksi leipureille. 

Viivi Akkanen opiskelee elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa. Hän pitää leivontablogia osoitteessa piparkakkukartano.blogspot.fi. 

Lue Viivi Akkasen Lännen Median lehdissä 20.10.2016 julkaistu artikkeli Tunne kemia keittiössäsi (pdf). 

Lue lisää juttukilpailun palkinnonjakotilaisuudesta 20.6.2016.