Hyppää sisältöön

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjassa mukana ennätysmäärä työnantajia

Vastuullinen kesäduuni -kampanja sai tänä vuonna ennennäkemättömän suosion. Haasteen laadukkaiden kesätöiden tarjoamisesta on ottanut vastaan jo yli 230 työnantajaa. Kemianteollisuuden yrityksiä on nyt mukana 12.

Kampanjan projektijohtaja Päivi Salminen-Kultanen T-Mediasta arvioi kampanjan suosion kertovan, että huoli nuorten työllistymisestä on todellinen. Myös vastuullisuus on nouseva trendi yritysten toiminnassa.

– Vastuullisuus on konkreettisia tekoja. Tarjoamalla laadukkaita kesätyöpaikkoja nuorille työnantajat toteuttavat omalta osaltaan yhteiskuntavastuuta ja tekevät hyvän ensivaikutelman tulevaisuuden osaajiin, Salminen-Kultanen huomauttaa. 

Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan ehtii yhä mukaan. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuvat kuuteen vastuullisen kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen työhön, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja todistus.

Toistaiseksi 12 kemianteollisuuden yritystä on lähtenyt mukaan Vastuullinen kesäduuni 2015 -kampanjaan. Mukana on niin pieniä ja keskisuuria kuin suuriakin yrityksiä. 

Kemian kesätyölaskuri 2015 starttasi helmikuun lopulla ja kerryttää lukuaan kesään asti. Tuhannen kesätyöpaikan raja on jo ylitetty, mutta matkaa uuteen ennätykseen on vielä. Vuoden 2014 kesätyölaskurissa oli lähes 2650 kesätyöpaikkaa. Mukana kesätyötalkoissa ovat Kemianteollisuus ry, Ammattiliitto Pro ry, TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN. 

Kemianteollisuuden työnantaja- ja työntekijäpuolet rakentavat yhdessä myös hyvää työelämää. Katso lisää: Hyvää huomenta – Hyvää huomista

Lue Taloudellisen tiedotustoimiston tiedote 8.4.2015 

Lisätietoja

www.kesaduuni.org

Kemian kesätyölaskuri 2015