Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen LUMA-viikko juhlistaa valon juhlavuotta

Kiinnostusta luonnontieteiden ja matematiikan opiskeluun ja ammatteihin herätetään tapahtumilla, elämyksillä ja ideoilla.

Teemaviikolla herätetään kiinnostusta LUMA-aineiden (kemia, matematiikka, ympäristöoppi, biologia, maantieto, fysiikka, tietotekniikka) opiskeluun ja ammatteihin.  Samalla kannustetaan oppilaitoksia yhteistyöhön keskenään ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa.

LUMA-viikko näkyy vahvasti myös verkossa. Tiistaina 3.11. koululaisryhmille suunnitelllussa webinaarissa Väriä vesiseitikistä esitellään luonnonväriaineiden kemiaa (Riikka Räisänen, Helsingin yliopisto). Keskiviikona 4.11. Scientix-webinaarin aihe on Formatiivinen arviointi LUMA-aineiden opetuksen tukena (Maija Aksela, Helsingin yliopisto). 

Aalto-yliopiston Lumarts-tiedeluokassa oppilasryhmät tutustuvat  kokeellisesti kemiaan ja fysiikkaan. Kemianteollisuus ry:n sponsoroima bussistipendi myönnetään ryhmälle, joka keksii toimivia tapoja hyödyntää luonnonvärejä  arjessa tai ideoita, millä nuoria innostetaan luonnontieteiden opiskeluun. 

Kemianluokka Gadolinin videokilpailussa tehdään max 2 minuutin video aiheesta Minun kemiani. Video kuvataan ja editoidaan LUMA-viikon aikana. Voittajat julkaistaan tammikuussa 2016. 

Lue vinkkejä LUMA-viikon tilaisuuksiin (luonnontieteiden, matematiikan, tietotekniikan ja teknologian opetuksen kansallinen verkkoportaali LUMA.fi).