Hyppää sisältöön

Uusia innovaatioita ja palveluita kaivataan kiertotalouteen siirrtymisessä

Lassila & Tikanojan teettämän tutkimuksen mukaan monet suomalaisista osallistuisivat kiertotalouteen nykyistä enemmän, jos asia tehtäisiin helpoksi. Nyt tarvitaan innovaatioita ja palveluita.

L&T tutki suomalaisten suhtautumista kiertotalouteen ja valmiutta kiertotalouden logiikkaa hyödyntävien palveluiden käyttöön. Tutkimuksen teki palvelumuotoilutoimisto Palmu. 

Tutkimuksesta ilmenee, että suomalaiset osallistuisivat kiertotalouteen nykyistä enemmän, jos se tehdään helpoksi ja luodaan todellisiin tarpeisiin vastaavia palveluita. Monelle kiertotalouden toteuttaminen esimerkiksi jätteiden lajittelussa on arkipäiväistä. Haasteita puolestaan ovat varastotilan puute, varastojen läpikäynti ja suurempien käyttöesineiden kierrätys.

Tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat kierrätykseen positiivisesti ja ovat valmiita maksamaan kierrätykseen liittyvistä palveluista, jos ne helpottavat arkea. Kierrättämisen pitää olla helppoa. Tutkimuksessa suomalaiset  jaettiin neljään profiiliin heidän kiertotalousvalmiuksiensa suhteen: Helppoilija, Hamstraaja, Hanskaaja ja Varustautuja. 

Lassila & Tikanoja hyödyntää tutkimuksen tuloksia uusien kiertotalouspalveluidensa kehittämisessä. 

Lue Lassila & Tikanojan tiedote 19.1.2016 

Lisätietoja

Lassila & Tikanoja Oyj