Hyppää sisältöön

Uusi opas PK-yrityksen kyberturvallisuuden kehittämisestä

Muovi- ja kumipooli on laatinut yhdessä poolin yritysten, AMK Metropolian ja Huoltovarmuuskeskuksen kanssa oppaan PK-yritysten tietoturvasta. Yleistajuinen opas on tarkoitettu lähinnä pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei ole omaa tietohallintoa, mutta jotka hyödyntävät monipuolisesti tietoteknisiä palveluja liiketoiminnassaan.

Opas auttaa PK-yrityksiä alkuun oman ja asiakkaiden turvaamisessa kyberuhilta. Tärkeintä on organisoida tietoturvan kehittäminen jatkuvaksi, yrityksen johdon ohjaamaksi toiminnaksi. Aihepiiri on rajattu kehitystyön johtamisen, IT-käytön ohjeistamisen sekä teknisten perusratkaisujen kysymyksiin.

Opas pyrkii tarjoamaan PK-yrityksille toimenpidelistan, jolla yrityksen tietoturvatasoa voidaan nostaa nopeasti ja yksinkertaisin toimin. Se on tehty huoltovarmuusorganisaation muovi- ja kumipoolin ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Oppaan  on kirjoittanut Metropolia Ammattikorkakoulun tietotekniikan lehtori Kimmo Saurén. 

Pk-yritysten tietoturvaohje (pdf) 

Lisätietoja

Muovi- ja kumipooli, valmiuspäällikkö Petri Ahola-Luttila, puh. 040 849 5920, peri.ahola-luttila (at) kemianteollisuus.fi