Hyppää sisältöön

Uudet energiatehokkuussopimukset 2017–2025 käyntiin vuodenvaihteessa

Uusien energiatehokkuussopimusten odotetaan kattavan yli 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankäytöstä. Kemianteollisuuden yritykset ovat vahvasti mukana myös uusissa energiatehokkuussopimuksissa.

Vapaaehtoisuuteen perustuvat energiuatehokkuussopimukset ovat suomalainen erikoisuus. Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan nyt päättyvä, vuonna 2008 alkanut sopimuskausi oli menestys, ja hyvää tulosta voidaan odottaa myös alkavalta sopimuskaudelta.

Energiaintensiivisenä toimialana kemianteollisuus vastaa noin 8 % koko Suomen energiankulutuksesta. Kemianteollisuudessa energiatehokkuuden kehittäminen on osa yritysten arkista vastuullisuustyötä ja kiinteä osa Responsible Care-ohjelmaa. 

– Kemianteollisuuden yritykset ovat voimakkaasti mukana myös uudessa energiatehokkuusjärjestelmässä. Vastuullinen energiankäyttö on kemianteollisuuden dna:ssa. Vuoden 2015 lopussa kemianteollisuuden yritykset olivat säästäneet yli 800 kilowattituntia, investoineet energiatehokkuuteen lähes 90 miljoonaa euroa ja toteuttaneet lähes 600 erilaista energiatehokkuustoimenpidettä. Nämä ovat merkittäviä lukuja – ja jokapäiväisten arjen tekojen tulosta, sanoo Kemianteollisuus ry:n energia-, ilmasto- ja kestävyysasioiden johtava asiantuntija Sami Nikander. 

Lue työ-ja elinkeinoministeriön tiedote uusista energiatehokkuussopimuksista vuosille 2017-2025.