Hyppää sisältöön

Uniikki nastateknologia tuo nastat esiin tarvittaessa

Nokian Renkaat esitteli talvirenkaan 80 -vuotisjuhliin liittyen vallankumouksellisen konseptirenkaan, jonka nastateknologia antaa viitteen tulevaisuudesta. Kuljettaja voi napin painalluksella saada pitoa parantavat nastat ponnahtamaan esiin. Kun nastoja ei tarvita, nastat vedetään takaisin renkaaseen.

Yhdistetyn nasta- ja kitkarenkaan ideana on, että vaihto tehdään ajo-olosuhteiden selkeästi muuttuessa. Kuivalla tiellä ja tasaisissa talviolosuhteissa ajetaan ilman nastoja, jäisellä kelillä voidaan turvautua nastoihin.

Maailman johtavan talvirengasvalmistajan konseptirenkaassa on hyödynnetty juuri esitellyn nastallisen Nokian Hakkapeliitta 8 SUV:n pintamallia ja rakenneratkaisuja. Kaikkien neljän renkaan nastat nousevat tai laskevat yhtä aikaa. Nastan runko pysyy koko ajan paikallaan, liikkuva osa on nastan keskellä oleva kovametallitappi.

”Uusi konseptirenkaamme on huima teknologinen taidonnäyte. Ainutlaatuinen nastakonsepti voi vielä joskus olla todellisuutta. Halusimme talvirengasmaailman edelläkävijänä näyttää, että nastallisen ja nastattoman talvirenkaan yhdistäminen on mahdollista”, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri kertoo.  

Ensimmäinen talvirengas 80 vuotta

Maailman ensimmäinen talvirengas ja Nokian Hakkapeliitan esikuva oli Kelirengas, jonka Nokian Renkaiden edeltäjä Suomen Gummitehdas Osakeyhtiö toi markkinoille vuonna 1934. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta esimmäisen talvirenkaan keksimisestä.  

Kaksi vuotta myöhemmin rengastehtaan insinöörit kehittivät liukasteleville mobilisteille uuden talviturvallisuutta parantaneen ratkaisun, Lumi-Hakkapeliitan. Nykyisin Nokian Hakkapeliitta on yksi maailman tunnetuimmista talvirengasbrändeistä.

Katso lisää Nokian Renkaiden www-sivuilta