Hyppää sisältöön

Tuulivoimateko 2022 -kilpailun voittajaksi on valittu KiMuRa-hanke ja tuulivoimakuntien verkosto

Vuoden Tuulivoimateko 2022 -palkinto jaettiin tänä vuonna kahden ehdokkaan kesken. Palkinnon saivat KiMuRa-hanke sekä vastikään perustettu Tuulivoimakuntien verkosto. KiMuRa-hanke voitti selkeästi myös yleisöäänestyksen. KiMuRa-projekti selvittää teollisuuden komposiittijätteen reitin KIerrätetyksi ja MUrskatuksi RAaka-aineeksi sementtiklinkkerin rinnakkaisprosessissa.

KiMuRassa ovat Muoviteollisuus ry:n lisäksi seitsemän komposiittiteollisuusyritystä: 

  • Ekin Muovi Oy
  • Exel Composites Oyj
  • Fenix Marin Oy
  • Muovilami Oy
  • Muovityö Hiltunen Oy
  • NCE Oy
  • Patria Aerostructures Oy

Palkinnon perusteluina oli KiMura-hankkeen suomalainen, mutta kansainvälisestikin vaikuttava investointi ja ratkaisu tuulivoimaloiden lapamateriaalin kierrättämiseksi. Hankkeen keskiössä oli luoda kustannustehokas muovikomposiittijätteen keräys- ja käsittelylogistiikka varmistamaan, että muovikomposiittijäte saadaan tehokkaasti mahdolliseen hyödyntämispisteeseen.

Tuomariston valinnan lisäksi myös yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan. Tänä vuonna yleisöäänestyksen voitti selkeästi 80 prosentin osuudella KiMuRa-hanke.

Tuulivoimatekoa on etsitty vuodesta 2019. Tuulivoimateko-palkinto myönnetään teolle tai toiminnalle, joka on omalta osaltaan ollut tukemassa tai vauhdittamassa suomalaisen tuulivoiman kasvua ja kehittymistä. Palkinto voidaan myöntää yritykselle, projektille, tutkimukselle, viranomaiselle, kunnalle tai tietylle tuulivoimahankkeelle ja myös yksityishenkilölle. Myöntämällä palkinnon Suomen Tuulivoimayhdistys haluaa nostaa esille Suomen energiaomavaraisuutta ja puhdasta energiantuotantoa edistävää toimintaa.’

KiMuRa-projektin toteutusaika oli joulukuusta 2020 syyskuuhun 2022.

Lue lisää Tuulivoimayhdistyksen tiedotteessa. 

Lue lisää KiMuRa-hankkeesta Muoviteollisuuden kotisivulla.