Hyppää sisältöön

Turvallisuuden jatkuva parantaminen on kemianteollisuuden toiminnan peruspilari

Turvallisuuden jatkuva parantaminen on yksi kemianteollisuuden toiminnan ja omaehtoisen vastuullisuusohjelma Responsible Caren peruspilareista.

Tänä vuonna Tapaturmapäivä 13.11. kiinnittää suomalaisten huomiota kiireeseen ja sen aiheuttamiin tapaturmiin.

Työturvallisuus on keskeinen osa kemianteollisuuden kansainvälistä kestävän kehityksen ohjelmaa Responsible Care, jota on Suomessa toteutettu yli 20 vuotta. Responsible Care kattaa kaikki yritysten kestävään toimintaan liittyvät osa-alueet. Vastuullisuustyön tuloksia seurataan indikaattoreilla, jotka kattavat kemianteollisuuden koko toimintakentän. Suomessa ohjelmassa on mukana 97 yritystä, ja se kattaa 80 % alan tuotannosta ja 60 % henkilöstöstä. 

Vuonna 2014  kemianteollisuudessa tapahtui 7,1 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti – vielä vuonna 1988 luku oli 43. Kemianteollisuuden tavoite on pudottaa tapaturmataajuus alle viiteen (miljoonaa työtuntia kohti) vuonna 2015. Huomioitavaa on, että peräti 21 %  Responsible Care-ohjelmaan sitoutuneista yrityksistä ylsi täydelliseen nollaan tapaturmaan vuonna 2014. Verkostomainen kummitoiminta, jossa jäsenyritykset jakavat avoimesti tietoa ja kokemuksia keskenään, on osoittautunut työturvallisuudessa tehokkaaksi tavaksi toimia ja edetä. 

Tutustu kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelmaan. 

Responsible Care -ohjelman toteutuksesta vastaa Kemianteollisuus ry. TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto, Ammattiliitto Pro ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ovat mukana ohjelman seurannassa ja kehittämisessä. Myös Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto jaetaan yhteistyössä alan palkansaajajärjestöjen kanssa. Vuonna 2014 palkinnon saivat Finex Oy, CP Kelco Oy ja Bayer Oy, kunniamaininnan Roal Oy

Tutustu Kemianteollisuuden turvallisuuspalkintoon. 

 

Lisätietoja

Tapaturmapäivä 13.11.2015