Hyppää sisältöön

Turun biokaasulaitoksen laajennukselle hallituksen kärkihanketuki

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) myönsi 30.1.2017 Turun biokaasulaitoksen laajennukselle hallituksen kärkihanketukea lähes 4 miljoonaa euroa. Gasumin suunnitteleman hankekokonaisuuden suunnittelutyöt käynnistyvät välittömästi.

Hankekokonaisuus sisältää Turun Topinojan biokaasulaitoksen laajennuksen ja biokaasun jalostus- ja nesteytyslaitoksen rakentamisen. Investoinnin kokonaisarvo on noin  25 miljoonaa euroa, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2018 aikana. Biokaasulaitoksen kokonaiskapasiteetti laajennuksen jälkeen on vuodessa noin 110 000 tonnia  puhdistamolietettä ja erilliskerättyä biojätettä sekä teollisuuden sivuvirtoja.

Hanke vahvistaa kotimaisen biokaasumarkkinan kasvua ja edistää biokaasun liikennekäyttöä. Tiedotteessa Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen sanoo myönnetyn kärkihanketuen olevan vahva osoitus valtion sitoutumisesta biokaasumarkkinan kehittämiseen Suomessa.

Hallituksen kärkihankkeiden tavoite on hallitusohjelman mukaisesti nostaa Suomen talous kestävän kasvun ja kohenevan työllisyyden uralle.

Lue Gasumin tiedote. 

 

(Valokuva: Gasum Oy)