Hyppää sisältöön

Tulevat opinto-ohjaajat kuulivat elinkeinoelämästä Vantaalla

Jyväskylän yliopistossa opiskelevat tulevat opinto-ohjaajat tutustuivat 19.-20.1.2016 elinkeinoelämään, Yrityskylään ja Taloudelliseen tiedotustoimistoon. Paljon keskusteltiin työelämän tarpeista ja tulevaisuuden moniosaajista.

Ohjelmaan kuului mm. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ja sen toimialaliittojen esittelyä. Toiminnallinen tutustuminen Yrityskylän uuteen yläkoulumalliin oli antoisa – viennin ja talouden kiemuroita tutkittiin pelillisin keinoin. Kahden päivän kokonaisuuden järjestelyistä vastasi Taloudellinen Tiedotustoimisto TAT.

Runsasta keskustelua herättivät työelämän tarpeet ja tulevaisuuden moniosaajat. Työelämätaidoissa painottuvat substanssiosaamisen lisäksi myös henkilökohtaiset ominaisuudet ja esimerkiksi kieli- ja viestintätaidot. Pohdittiin myös turvallisuus- ja vastuullisuuskysymyksiä ja teollisuuden moninaisia mahdollisuuksia tulevaisuuden työnantajana. Vastuullisuus, turvallisuus ja monipuolisuus ovat myös kemian alalla tärkeitä vetovoimatekijöitä.

Opinto-ohjaajat ovat avainasemassa viemässä viestiä omaa alavalintaa pohtivalle nuorelle. Seuraavan kerran Kemianteollisuus ry tapaa opinto-ohjaajia Opopäivillä Oulussa 4.-6.2.2016. 

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi