Hyppää sisältöön

Tulevat kemistit Jyväskylässä – oma juttu löytyy monipuolisesta työkokemuksesta

Jyväskylän yliopiston kemistiksi opiskelevat saivat työelämäkurssilla rautaisannoksen kemianteollisuuden historiasta, nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Kemianteollisuus ry:ssä koulu-yritysyhteistyöstä ja vetovoimahankkeista vastaavan Anni Siltasen luento oli osa maisteriopintonsa aloittaneiden opiskelijoiden työelämäkurssia. Opiskelijat saivat tietoa myös kemiaan läheisesti liittyvistä aloista, kuten metsä- ja elintarviketeollisuudesta, työehtosopimuksista ja kesätöistä. Kiilto Oy:n tuotekehityspäällikkö Soilikki Kotanen kertoi omasta urapolustaan ja työelämän kemiasta. Hän kannusti opiskelijoita keräämään monipuolista työkokemusta jo opiskeluaikana, jotta se ”oma juttu” löytyisi.

Anni Siltanen keskittyi yleiseen toimiala- ja työelämätietouteen ja kemianteollisuuden tulevaisuuden näkymiin. Jyväskylässä opiskelijoita puhuttivat erityisesti bio- ja kiertotalous ja kesätyöt.

Anni Siltanen oli hyvin tyytyväinen päivään.
-Työelämäluennot ja -kurssit ovat erinomainen tapa tuoda elinkeinoelämää ja erilaisia teollisuuden aloja lähemmäs opintoja. Parhaat kurssisisällöt syntyvät hyvässä yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Kuten kuultiin,  tulevien kemistien kannattaa opiskeluaikana rohkeasti kokeilla ja kerätä kokemuksia – löytää oma juttunsa, sen mitä aidosti haluaa tehdä. 

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi