Hyppää sisältöön

Tulevaisuuden työelämä tehdään kestävästä kehityksestä, innovaatiosta, hyvästä ilmapiiristä ja mielenkiintoisista työtehtävistä

Kemianteollisuus ry, Teollisuusliitto ry ja Ammattiliitto Pro ry kysyivät lyhyellä kyselyllä kesätyöntekijöiltä, millainen on tulevaisuuden työpaikka.

Kemian aloilla työskentelee Kemianteollisuuden kesätyölaskurin mukaan tällä hetkellä 2377 kesätyöntekijää erilaisissa tuotannon, laadunvalvonnan, tuotekehityksen, viestinnän, markkinoinnin ja myynnin tehtävissä. Suurin osa kesätyöntekijöistä oli löytänyt kesätyöpaikkansa työnhakuportaalin kautta, mutta myös yritysten nettisivujen kautta. Vastanneista 89 % kertoo työskentelevänsä opintojaan vastaavassa työssä.

Nuorten mielestä kemian aloilla on mielenkiintoisia työtehtäviä. Alaa kuvaa heidän mielestään kestävän kehityksen arvot. Neljä tärkeintä asiaa kesätyössä nuorille ovat mielenkiintoiset työtehtävät, palkkaus, mukavat työkaverit ja työaika. Vastanneista 95 % haluaa työskennellä myös ensi kesänä kemian aloilla.

Haluasin työskennellä yrityksessä, jossa on monipuolisia työtehtäviä, jokainen tuntisi itsensä arvokkaaksi, koko yrityksellä olisi yhteisiä tavoitteita, ja joka auttaisi ratkaisemaan ongelmia kuten ilmastonmuutos =D

Vapaassa sanassa nuoret kuvailivat miltä tulevaisuuden työelämä tulisi näyttää. Kestävä kehitys, mielenkiintoiset työtehtävät, nykyaikaisen tekniikan hyödyntäminen, innovaatiot, mielekkäät työajat, avoin ilmapiiri, kansainvälisyys, hyvä tiedonkulku, turvallisuus, pois turha hierarkisuus, osaamisen kunnioittaminen ja joustavuus olivat seikkoja, joita esiintyi paljon avovastauksissa.

Joka aamu haluaisi herätä töihin eikä työpaikalta haluaisi lähteä työajan päätyttyä, eli työtehtävä toimisi intohimona. Samalla haluaisin tehdä hommia, jossa tehtäisiin jotain innovaatioita. Mahdollisesti oma yritys!

Arvoimme viime perjantaina kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken sup-laudan, joka postitettiin voittajalle. Tarkoituksena oli palkita parhaat avovastaukset, mutta erinomaisia vastauksia tuli loppujen lopuksi niin paljon, että raati päätti arpoa bonuspalkinnot myös avovastausten kesken. Voittajille ja kaikille yhteystietonsa jättäneille olemme lähettäneet tiedon kilpailun tuloksista.

Kesätyöntekijöiden kesää ja näkemyksiä työelämästä voi seurata myös kesätyöntekijöiden kirjoittamista kesätyöblogeista.