Hyppää sisältöön

Toimiva muovikierrätys on tärkeä askel kohti kiertotaloutta

Ekokem kertoo tiedotteessaan avaavansa muovijalostamonsa mukavasti etuajassa kesällä 2016. Se on osa Riihimäen kiertotalouskylää.

Suomessa muovipakkausten vastaanotto kierrätykseen aloitettiin vuonna 2015 vähän alle seitsemässäkymmenessä terminaalissa. Tänä vuonna vastaanotto laajenee vähitellen yli 500 kuluttajapisteeseen.

Kierrätykseen voi viedä puhdistettuja kuluttajapakkauksia. Muovipakkaukset tullaan viemään Riihimäen uuteen laitokseen jatkojalostettaviksi uusiomuoviksi.

 –Toisaalta uusiomuovi on materiaalina teollisuudelle neitseellistä raaka-ainetta edullisempaa. Toisaalta kuluttajat haluavat lisääntyvässä määrin valita kierrätysmateriaalista valmistetun tuotteen, pohtii uusista liiketoiminnoista vastaava johtaja Mari Puoskari Ekokemiltä tiedotteessa.

Kiertotalouden toteutumiselle muovijalostamo on tärkeä etappi. Muovijalostamossa käsitellään vuodessa 20 000 tonnia kuluttajamuovipakkauksia sekä kaupalta ja maataloudelta erilliskerättyä muovia. Suomella ja EU:lla on tavoitteena nostaa materiaalikierrätystasoa.

 

Lisätietoja

Ekokem tiedote