Hyppää sisältöön

Tieteen päivät 11.-15.1.2017

Tieteen päivillä on kaksi pääteemaa: vapaus ja sen rajat ja 100-vuotias Suomi. Helsingissä tieteen päivät jalkautuu tänä vuonna myös kaduille.

Suurin osa Tieteen päivien ohjelmasta järjestetään Helsingin yliopiston päärakennuksen luentosaleissa. Tänä vuonna tiede jalkautuu myös kaupungille. Kampissa vietetään 11.–12.1.2017 Tiedettä kaupungissa -tapahtumaa:  tutkijat kertovat esimerkiksi asumisen tulevaisuudesta ja työn menneisyydestä. Tieteiden yössä torstaina 12.1. Kruununhaan tiedetoimijat avaavat ovensa yleisölle. Tuolloin voi esimerkiksi metsästää kadonnutta kirjaa Virpi Hämeen-Anttilan käsikirjoittamalla dekkarikierroksella.

Perjantaina 13.1.2017 Helsingin yliopiston Kielikeskus täyttyy nuorista. Luvassa on luentoja, työpajoja ja vuoden 2016 Nuorisobarometrista johdettu näyttely. 

Tieteen päivät järjestetään Helsingissä joka toinen vuosi. Tieteen päivät järjestävät Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomen Kulttuurirahasto, Suomalainen Tiedeakatemia, Finska Vetenskaps-Societeten – Suomen Tiedeseura, Teknillisten Tieteiden Akatemia ja Svenska Tekniska Vetenskapsakademien i Finland. Päiviä tukevat lisäksi Tieteen tiedotus ry ja Koneen Säätiö. Tieteen päiville osallistuminen on maksutonta.

Tutustu Tieteen päivien ohjelmaan.