Hyppää sisältöön

Tieteen huipputiimit etsivät ratkaisuja globaaleihin kysymyksiin Kirkkonummella 6.-7.4.2017

Helsinki Challenge -ideakilpailun semifinalistit, 20 suomalaisyliopiston joukkuetta, etsii ideoita, ratkaisuja ja vastauksia globaaleihin haasteisiin. Ideakilpailulla juhlistetaan myös satavuotiasta Suomea.

Helsinki Challenge on ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa tutkijaryhmät kehittävät tiedepohjaisia ratkaisuja, joilla päästään kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kilpailussa tiimejä auttavat asiantuntijat, päättäjät ja teollisuuden ja liike-elämän edustajat. Ideakilpailun voittosumma on 375 000 euroa. Kilpailun tarkoitus on, että  tiimit oppivat yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa hahmottamaan ratkaisujensa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja keräävät rahoitusta niille myös muualta.

Helsinki Challengen semifinaaliin on päässyt 20 joukkuetta. Ne kokoontuvat 6.-7.4.2017 Kirkkonummen Långvikissä järjestettävälle Impact Campille.  

Kemianteollisuus ry:n bio- ja kiertotalouden johtava asiantunija Maija Pohjakallio on jäsen semifinaaleihin yltäneessä joukkueessa Team Catalyst Supreme. Se tutkii, miten katalyyseillä voidaan edistää kestävää kehitystä. 

Lue lisää Team Catalyst Supremesta (englanniksi). 

Helsinki Challenge (englanniksi)