Hyppää sisältöön

ThermiSol: Ratkaisu rapistuvien kerrostalojen korjaukseen

ThermiSol Oy tarjoaa kerrostalojen lisäeristykseen ja julkisivujen korjaukseen toimivan ratkaisun, joka lisää asumismukavuutta ja pienentää energialaskua.

Lähiöissä on edessä valtava korjausurakka, kun muutaman kymmenen vuoden aikana rakennetuissa kerrostaloissa on tehtävä isoja perusparannuksia.

Betonielementeistä rakennettujen rakennusten julkisivujen korjaaminen on remonteista suurimpia. ThermiSol tarjoaa tähän ratkaisun, jolla taloyhtiöt selviävät urakasta suhteellisen pienillä kustannuksilla ja saavat kaupan päälle rakennuksiin vielä tehokkaan ja toimivan lisälämmönerityksen.

”Eräällä asiakkaallamme oli Oulussa julkisivuremontti, jonka hinta pelkän julkisivun kunnostukselle oli sama kuin ThermiSolin lisäeristeen kanssa toteutettu vaihtoehto. Taloyhtiö sai näin selvästi paremman rakennuksen ulkovaipan eristyksen käytännössä ilman lisäkuluja”, ThermiSolin toimitusjohtaja Veli Ollila sanoo.

ThermiSolin ratkaisu on niin sanottu ohutrappaus, jossa tarkoitukseen erikseen valmistettu EPS-eriste eli paisutettu polystyreenimuovi liimataan suoraan seinään. Laastiaineet ja lujiteverkko asennetaan kiinni eristeeseen.

Menetelmää on käytetty korjausrakentamisessa jo pitkään esimerkiksi Saksassa ja Ruotsissa.

”Uuden lämpöeristetyn kuoren ansiosta elementtiraudoituksessa jo mahdollisesti edennyt ruostuminen saadaan pysäytettyä. Lisäeristys ei myöskään vety, lahoa tai homehdu.”

Ollilan mukaan oikein tehty lisäeristys pudottaa huomattavasti taloyhtiön energiakuluja, mikäli myös kaikkien laitteiden säädöt huolehditaan samassa yhteydessä kohdalleen.

Tärkeää on myös asumismukavuuden paraneminen, kun sisäilman laatu paranee ja vetoisuus poistuu.

Lisätietoja

Thermisol Oy