Hyppää sisältöön

Tekoja teollisuuden ja työpaikkojen turvaamiseksi, EK:lta Kasvun manifesti

Kasvun manifestin tavoitteena on tehdä Suomesta maa, jossa kannattaa yrittää, investoida, työllistää ja tehdä töitä. Tarjolla ei ole helppoja tai nopeavaikutteisia kikkoja – tarvitaan aitoja muutoksia toimintaympäristöön, jonka varassa suomalaisten yritysten liiketoiminta pyörii ja josta niiden pitää ponnistaa kansainvälisille markkinoille, sanoo hankkeen sparrausryhmää johtanut vuorineuvos Jorma Eloranta:

– Suomi tarvitsee radikaalin kasvukäänteen. Selvitysten aika on ohi – nyt on päättäjien vastuulla ryhtyä uudistuksiin. Eikä riitä, että pidämme kiinni nykyisistä teollisista työpaikoista. Suomen kansantalouden terve toiminta vaatisi 200 000 työpaikan nettolisäystä yksityisrahoitteisille sektoreille vuoden 2020 loppuun mennessä. Taivalta tähän muutama vuosi sitten asetettuun tavoitteeseen ei ole vielä edes aloitettu – päinvastoin.

Toimeen pitää tarttua ripeästi ja edetä pitkäjänteisesti yli hallituskausien:

Teesi 1: Verotuksen ja sääntelyn liipaisinsormi saatava vihdoin kuriin.

Teesi 2: Kannustetaan uusia ideoita sekä osaavia ja innostuneita tekijöitä: investoidaan tutkimukseen, koulutukseen ja kansainvälistymiseen.

Teesi 3: Otetaan kaikki tehot irti tuotantopanoksista – antaa energian, rahoituksen ja datan virrata. Eikä logistiikkaverkosta ole varaa tinkiä.

Teesi 4: Uudistetaan työmarkkinat kasvun esteestä sen mahdollistajaksi.

Linjaukset on luettavissa kokonaisuudessaan EK:n julkaisusta

”Teollisuus uudistuu jo, uudistuuko Suomi? – Kasvun manifesti yritysten toimintaympäristön uudistamiseksi” 

EK:n tiedote kokonaisuudessaan

EK:lta Kasvun manifesti: Tekoja teollisuuden ja työpaikkojen turvaamiseksi

Lisätiedot:

Johtaja Leena Mörttinen, puh. 050 521 7269, leena.morttinen@ek.fi

Twitter: @LMorttinen