Hyppää sisältöön

Teknos kasvaa ja kansainvälistyy tasaisesti

Perheyhtiö Teknoksesta on seitsemässä vuosikymmenessä kasvanut kansainvälinen maalinvalmistaja, jolla on liiketoimintaa yli 20 maassa. Teollisuusmaaleissa Teknos on yksi maailman johtavia valmistajia. Kaikki alkoi kanalassa Espoon Tuomarilassa vuonna 1948. 

Teknoksen ensimmäinen tuote oli oli vuonna 1948 lanseerattu Tuomo-kaseiiniväri. Vuonna 1949 markkinoille tuotu ruosteenestomaali Ferrex osoittautui suureksi menestykseksi niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Ferrex myös vahvisti ajatusta, joka on säilynyt Teknoksella tähän päivään asti: vahvat panostukset tuotekehitykseen ja innovaatioihin. 

Teknoksen missio on We make the world last longer. Edistyksellisillä pinnoiteratkaisuilla suojataan pintoja ja pidennetään esineiden käyttöikää. Maailma kestää siis vähän pidempään. 

Teknos on lähes 70 vuodessa kasvanut noin 400 miljoonan euron liikevaihdolla toimivaksi kansainväliseksi konserniksi, jolla on tuotantoa 11 maassa: Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Puolassa, Venäjällä, Kiinassa, Malesiassa, LIchtensteinissa ja Yhdysvalloissa. Teknoksen omia myyntiyhtiöitä on yli 20 maassa, minkä lisäksi vientiä on edustajaverkoston kautta ympäri maailman.

Teknoksen kasvu ja laajentuminen on tapahtunut sekä orgaanisesti että lukuisin yritysostoin. Noin 1 600 henkilöä työllistävä Teknos on yhä perheyritys, jota johtaa Kiikan suvun kolmannen sukupolven edustajana konsernijohtaja Paula Salastie. 

Teknos on onnistunut monen tuotteensa kohdalla olemaan ensimmäinen teollisuuden toimija, jopa koko maailmassa. Jauhemaaleissa Teknos oli vuonna 1971 Suomessa ensimmäinen valmistaja – ja yhä ainoa. Rajamäellä sijaitseva jauhemaalitehdas on Pohjoismaiden suurin. 

Nykyään Teknos on maailman johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on erityisen vahva asema kauppa- ja rakennusmaaleissa. Usein pinnoiteratkaisut räätälöidään asiakaslähtöisessä tuotekehityksessä. Yhteistyössä on voimaa ja viisautta: esimerkiksi HygTech Alliance on kuuden yrityksen – Isku, Oras, Korpinen, Abloy, Teknos ja Loyjer Group – yhteinen allianssi, joka kehittää hygienian hallintaan liittyviä tuotteita ja kokonaisratkaisuja esimerkiksi sairaaloihin. HygTechissä Teknos on kehittänyt markkinoiden tehokkaimman mikrobien kasvua ehkäisevän jauhemaalin. 

Teknos avasi elokuun lopussa Rajamäellä tehtaansa yhteyteen uuden teknologia- ja koulutuskeskuksen, Gallusin. Keskuksessa pystytään testaamaan Teknoksen tuotteita aidoissa olosuhteissa ennen niiden kaupallistamista. Keskuksen nimi on nyökkäys ja kunnianosoitus siihen, mistä kaikki alkoi Tuomarilassa vuonna 1948. Kukko on latinaksi Gallus. 

Lue lisää Teknoksen kotisivulla.