Hyppää sisältöön

Teknikum mukaan Kemianteollisuus ry:n vastuullisuusohjelmaan

Teknikum liittyi Kemianteollisuus ry:n Responsible Care -vastuullisuusohjelmaan tämän vuoden alusta. Vastuullisuus on tärkeä osa Teknikumin strategiaa ja sen edistämisen puolesta on tehty paljon töitä jo pitkään. Responsible Care -ohjelmasta yritys toivoo vertaistukea ja hyvien käytäntöjen jakamista.

Teknikum panostaa vahvasti vastuullisuuteen. Vastuullisuus on kirjattu yhdeksi yrityksen keskeisistä arvoista ja osaksi yrityksen strategiaa. Viime vuonna Teknikum teki ison panostuksen vastuullisuustoimintaansa, kun se investoi yli miljoona euroa päämääränään megawattituntien vähentäminen ja energiakustannusten pienentäminen.

”Meillä vastuullisuus konkretisoituu monella tapaa. Se näkyy muun muassa toimenpiteinä energia- ja hukkaprosentin pienentämiseksi, työturvallisuuden parantamisena ja investointeina suljettuun vedenkiertoon. Haluamme myös olla asiakkaillemme vastuullisin valinta tuotteiden kestävyyden kautta”, kertoo Teknikumin toimitusjohtaja Juha Martikainen.

Vastuullisuus on yrityksessä strategisen tason prioriteetti ja sitä edistetään jo monin konkreettisin toimin. Mikä sai yrityksen lähtemään mukaan Responsible Care -ohjelmaan?

”Aina on mahdollisuus parantaa. Pääsemme toivottavasti Responsible Caren -avulla taas yhden pykälän eteenpäin. Ohjelmassa on mukana useita yrityksiä, jotka ovat panostaneet paljon vastuullisuustyöhön. Uskomme, että voimme oppia heiltä hyviä käytäntöjä ja saada vertailuarvoja”, Martikainen toteaa.