Hyppää sisältöön

Tapaturmapäivänä 13.1.2017 huomio kiinnitetään kiireeseen

Suomessa sattuu joka vuosi yli miljoona tapaturmaa. Yksi tärkeä syy tapaturmille on kiire. Kemianteollisuuden vastuullisuusohjelma Responsible Caressa tapaturmat ovat vähentyneet 84 prosenttia vuodesta 1988. Matkaa nollaan tapaturmaan on yhä paljon.

Tapaturmapäivää 13.1.2017 vietetään teemalla hopulle loppu.  Kampanja muistuttaa kiireen ja stressin vaikutuksesta tapaturmien syntymiseen. Samalla Tapaturmapäivä kannustaa hidastamaan hetkeksi tahtia.

Kemianteollisuudessa työturvallisuuden voimakas kehittäminen on tuottanut pitkällä aikavälillä hyvää tulosta. Vastuullisuusohjelma Responsible Caressa  mukana olevissa yrityksissä tapahtui 6,9 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti vuonna 2015. Noin 20 % yrityksistä raportoi nolla tapaturmaa. Vuodesta 1988 tapaturmat (43 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti) ovat vähentyneet 84 prosenttia. Kemianteollisuuden tapaturmataajuus on huomattavasti pienempi kuin teollisuudessa keskimäärin. 

Verkostomainen kummitoiminta, jossa jäsenyritykset jakavat avoimesti tietoa ja kokemuksia keskenään, on osoittautunut työturvallisuudessa tehokkaaksi tavaksi toimia ja edetä.

Lue kemianteollisuuden vastuullisuusohjelman Responsible Care vuoden 2016 tulostiedotteeseen ja tuloksiin Ala numeroin-osiossa. 

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinto on Responsible Care-ohjelmassa mukana oleville yrityksille ja toimipaikoille, ja ensimmäistä kertaa myös oppilaitoksille, tunnustus esimerkillisestä turvallisuustyöstä. Palkinto kannustaa tavoitteellisempaan turvallisuustyöhön, parempiin tuloksiin ja hyvien käytäntöjen jakamiseen.

Kemianteollisuuden turvallisuuspalkinnon 2017 hakuaikaa on 1.3.2017 asti. Turvallisuuspalkinnot jaetaan Kemiat kohtaavat -tilaisuudessa 27.4.2017. 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoja

Tapaturmapäivä