Hyppää sisältöön

Suomen vähähiilitiekartat esittelyyn kansainväliselle yleisölle Glasgow’n ilmastokokouksessa

EK:n toimialaliittojen vuonna 2019 laatimat vähähiilitiekartat ovat olleet kansainvälisestikin ainutlaatuinen hanke: niiden avulla suomalainen elinkeinoelämä on ollut tienraivaajana Suomen kunnianhimoisen ilmastotavoitteen toimeenpanolle.

Juuri avatun www.climate2035-sivuston kautta tiekartat ovat esiteltävissä niin Glasgow’n ilmastokokouksessa kuin muillakin kansainvälisillä foorumeilla.

Suomi on ilmastokäänteen eturintamassa, kun tavoitteenamme on muuttaa yhteiskunta hiilineutraaliksi jo vuoteen 2035 mennessä. Elinkeinoelämä on sitoutunut tavoitteen saavuttamiseen kattavasti – julkinen ja yksityinen sektori ovat Suomessa vahvassa kumppanuudessa.

Vähähiilitiekartat ovat menetelmä, jolla Suomen elinkeinoelämä on viitoittanut tietä 2035-tavoitteen käytännön toimeenpanoon. Lopputuloksena on 14 eri toimialan vähähiilitiekartat – yhteen sovitettuina ja integroituina.

Suomen vähähiilitiekartat ovat herättäneet myös kansainvälistä huomiota: yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyö konkreettisten, yhteensovitettavien tiekarttojen laadinnassa on kansainvälisestikin ainutlaatuista.

EK haluaa osaltaan vaikuttaa siihen, että vähähiilitiekartat ja suomalaiset ilmastoratkaisut saisivat ansaitsemaansa näkyvyyttä maailmalla. Siksi EK on avannut englanninkielisen Climate nettisivuston, joka tarjoaa tiivistetyt esittelyt kaikista 14 vähähiilitiekartasta sekä ohjaa hakemaan tarkempaa tietoa kustakin toimialaliitosta.

Englanninkieliset Climate 2035-esittelyaineistot on tarkoitettu ilmastopolitiikan ammattilaisille, ilmastokäänteen valmistelijoille, maakuvatyön tekijöille sekä elinkeinoelämän edustajille Suomessa ja maailmalla:

Climate 2035 -hanke on toteutettu yhteistyössä TT-Säätiön, AFRY Oy:n ja toimialaliittojen kanssa.

Kemian alan eurooppalainen kattojärjestö Cefic palkitsi alan toimijoita vastuullisuustyöstään jakamalla alan vastuullisuusohjelman vuosittaiset Responsible Care -palkinnot 26.10.2021. Kemianteollisuus ry:n Hiilineutraali kemia -tavoite palkittiin sarjassa ”En route to climate neutrality”.

Hiilineutraali kemia -tavoite valmisteltiin vuonna 2018 Kemianteollisuus ry:n hallituksen päätöksellä ja julkaistiin tammikuussa 2019 osana kemianteollisuuden Suomen Responsible Care -vastuullisuusohjelmaa. Tavoitteeksi asetettiin hiilineutraali kemianteollisuus Suomessa vuoteen 2045 mennessä.

Lue palkinnosta lisää. 

Tavoitteena hiilineutraali kemianteollisuus 

Hiilineutraali kemia-yritystarinat