Hyppää sisältöön

Suomen suurin tiedetapahtuma SciFest

Vuosittain järjestettävä tiedetapahtuma SciFest kokoaa Joensuuhun tuhansia lapsia ja nuoria opettajineen ja vanhempineen tekemään yhdessä kokemuksellista tiedettä. Tämän vuoden teema on Pallo riittää!

SciFest on tiede-, ympäristö- ja teknologiafestivaali lapsille, nuorille, koululaisille ja opettajille. SciFestin pääkohderyhmiä ovat 11-16 -vuotiaat koululaiset, lukion opiskelijat ja opettajat.

Järjestyksessään kymmenes SciFest-tapahtuma järjestetään 12. – 14.5.2016 Joensuu Areenalla. SciFestin järjestävät yhteistyössä Joensuun Tiedeseura ry ja Itä-Suomen yliopisto. 

SciFest sisältää työpajoja, kilpailuja, luentoja, vuorovaikutteisia näyttelyitä ja runsaasti muita tieteeseen, ympäristöön ja teknologiaan liittyviä asioita. Osa tapahtuman aktiviteeteista suunnataan kouluille, ja ne vaativat ennakkoilmoittautumisen ennen tapahtumaa. SciFest-festivaalilla on myös avoimia työpajoja ja luentoja, joihin kaikki kiinnostuneet voivat osallistua.

SciFestin teema tänä vuonna on ”Pallo riittää!”. SciFest on aikaisempina vuosina saavuttanut valtavan suosion. Vuonna 2015 se keräsi 12 000 osallistujaa ympäri maailmaa. 

Kolmipäiväinen SciFest on auki seuraavasti:

  • Torstai 12.5. klo 9.00-17.00
  • Perjantai 13.5. klo 9.00-17.00
  • Lauantai 14.5. klo 10.00-15.00

Lisätietoja

SciFest