Hyppää sisältöön

Sulkavan lukiolaiset tutustuivat Tikkurilaan

Sulkavan lukion yrittäjyyslinjalaisten vierailukohteina olivat Fazer Oy ja Tikkurila Oyj. Kemianteollisuudesta kuultiin esitys kiertotaloudesta.

Sulkavan lukio on yrittäjyyteen painottunut lukio. Yrittäjyyslinjan oppilaat ovat itse perustaneet sekä oikeita että virtuaalisia yrityksiä. Pääkaupunkiin suuntautuneella kaksipäiväisellä ekskursiolla yrittäjyyslinjalaiset tutustuivat Fazeriin, Tikkurilaan ja Helsingin Pörssiin. 

Kemianteollisuus ry:n johtava asiantunija Maija Pohjakallio kertoi lukiolaisille kiertotaloudesta. 
– Kiertotalouden kehittäminen tarkoittaa monenlaista kehitystä: teknologista ja liiketoimintamallien kehitystä, mutta myös systeemistä eli koko toimintaympäristön muutosta. Kiertotalous tuo mukanaan uusia tapoja tuottaa ja kuluttaa. Kemia on kiertotalouden mahdollistaja.

Tikkurila Oyj:n yritysvastuupäällikkö Päivi Kivilä korosti lukiolaisille osaamisten yhdistämisen tärkeyttä. 

– Tarvitsemme hyvin monipuolisesti osaajia – kemisteja tietenkin mutta myös paljon muita. Yhtiön arvoilla on suuri merkitys nuorille: siksi rohkaisen tutustumaan siihen arvomaailmaan, joka on tuotteiden, kuten maalien, takana. 

-Tikkurila aloitti asiakaskoulutukset jo 1920-luvulla. Se kertoo, kuinka tosissamme haluamme palvella asiakkaitamme. Samoin tuotekirjomme on kehittynyt huimasti viimeisten vuosikymmenten aikana. Yhä useampi tuote on vesiohenteinen ja kiinnitämme yhä tarkempaa huomiota tuotteissamme käytettäviin raaka-aineisiin. 

–  Kestävä kehitys on Tikkurilalle tärkeää!  Huomioimme tämän koko  tuotteen elinkaaren aikana. Kehitämme jatkuvasti esimerkiksi maalien pakkauksia. Myös aktiivisuus paikallisyhteisöissämme on tärkeää – haluamme olla luotettava naapuri, joka pitää huolta ihmisistä ja ympäristöstä, sanoi Kivilä. 

Aiemmin päivällä Sulkavan lukion ryhmä oli tutustunut Fazerin tehtaaseen. Rehtori Aki Virolainen kertoi yrittäjyyslinjalaisten olevan innolla mukana tutustumassa yrityksiin. 

– Yrittäjyys näkyy Sulkavan lukion arjessa monin tavoin. Tavalla tai toisella yrittäjyys näkyy kaikissa oppiaineissa. Nuoret suhtautuvat yrittäjyyteen uteliaisuudella ja aidosti miettivät mahdollisuuksia yrityksen perustamiseen. On hienoa päästä tutustumaan Tikkurilan kaltaiseen yritykseen, jossa nuoret todellakin otetaan hyvin vastaan. 

(Valokuva: Tikkurila Oyj) 

Lisätietoja

Tikkurila Oyj