Hyppää sisältöön

StarT: nyt opitaan yhdessä yli rajojen, ilmiöpohjaisesti

Oppimisen uusi monitieteinen StarT tukee luonnontieteiden, taiteiden, liikunnan ja muiden oppiaineiden ilmiöpohjaista, monialaista ja yhteisöllistä projektioppimista. StarT on osa Suomi100 -juhlavuotta. Kemianteollisuus ry on yksi StarTin yhteistyökumppaneista.

StarT kutsuu kaikki Suomen koulut, päiväkodit, harrastusryhmät ja perheet – ja kaikki muutkin kiinnostuneet tahot  – mukaan rajat ylittävään yhdessä oppimiseen. 

Syksyllä 2016 käynnistyvä ja vuoteen  2017 huipentuva StarT-toiminta edustaa uutta kulttuuria Suomessa. StarT ajaa sisään suomalaiselle kasvatus- ja opetusalalle uudenlaista toimintakulttuuria: eheyttävää, ilmiöpohjaista ja monialaista oppimista matematiikan, luonnontieteiden, teknologian, taiteiden, liikunnan ja muiden oppiaineiden rajapinnoilla.

StarTin toteuttaa Helsingin yliopiston hallinnoima LUMA-keskus Suomi -verkosto, 12 yliopiston voimin ja yhteistyötahoineen. StarT-hankkeen johtajana toimii LUMA-keskus Suomen johtaja, professori Maija Aksela. 

StarTin viiden tähden ohjelmaan Tiede-Teknologia-Taide-Työelämä-Tulevaisuus kuuluu seitsemän teemaa:

1) Arjen matematiikkaa
2) Hyvinvointi (mm. terveys, ruoka, liikunta)
3) Luonto ja ympäristö
4) Ohjelmointia ja robotiikkaa
5) Teknologia ympärillämme
6) Tähdet ja avaruus
7) Tämä toimii: Liikkuva lelu

StarTilla on jo useita yhteistyökumppaneita. Kemianteollisuus ry:n lisäksi mukana on ministeriöitä, ammattijärjestöjä, toimialaliittoja ja useita opetus- ja koulutusalojen verkostoja. 

Mukaan lukuvuoden 2016-2017 osalta voi ilmoittautua 31.10.2016 mennessä.

Kemianteollisuus ry:ssä StarT -yhteyshenkilö on asiantuntija, osaaminen ja vetovoima, Anni Siltanen. 

Lue StarT-ennakkotiedote (pdf). 

Lue lisää StarT:n kotisivulla

Lisätietoja

Anni Siltanen, puh. 044 562 5991, anni.siltanen (at) kemianteollisuus.fi