Hyppää sisältöön

St1aikoo aloittaa etanolituotannon Thaimaassa

St1 suunnittelee liiketoiminnan aloittamista Thaimaassa, joka on edelläkävijämaa uusiutuvan energian käytössä. Nyt pilotoidaan kuitupitoisen kassavatärkkelyksen sopivuutta St1:n bioetanolin raaka-aineena.

Energiayhtiö St1 on solminut  aiesopimuksen bioetanolituotannon pilotoinnista Thaimaassa. St1 on edelläkävijä ruokaketjun ulkopuolisista raaka-ainesta tuotettavan jäte- ja tähdepohjaisen etanolin tuotannossa ja tuotantoteknologioiden kehittämisessä. St1:n etanolituotannon raaka-aineet ovat tähän asti olleet elintarviketeollisuuden jätteet ja tähteet, kotitalouksien ja kauppojen biojätteet ja sahanpuru.

St1 kartoittaa bioetanolin valmistukseen soveltuvia elintarviketeollisuuden jätevirtoja ympäri maailmaa. Thaimaan kassavatärkkelystuotannosta syntyvä jäte on osoittautunut erinomaiseksi raaka-ainelähteeksi St1:n omalle Etanolix®-teknologialle. 

St1:n yhteistyökumppani Thaimaassa on Ubon Bio Ethanol. Yhtiöiden allekirjoittaman aiesopimuksen tavoite on kassavajätepohjaisen bioetanolin valmistuksen pilotointi ja mahdollisen yhteisyrityksen perustaminen etanolintuotantoon. 

Kassava eli maniokki tuottaa mukuloita, joissa on runsaasti tärkkelystä ja vähän proteiinia. St1:n  pilottitesteissä kassava on osoittautunut erinomaiseksi raaka-aineeksi bioetanolin tuotantoon. St1:n tavoite  on toteuttaa Thaimaassa 20 Etanolix®-tehdasta, joissa tuotettaisiin yhteensä 400 miljoonaa litraa etanolia vuodessa. 

Lue St1:n tiedote.