Hyppää sisältöön

Sitra julkaisi maailman ensimmäisen kiertotalouden tiekartan

Suomen kiertotalouden tiekartta kuvaa, millä konkreettisilla toimilla voidaan vauhdittaa Suomen siirtymistä kohti kilpailukykyistä kiertotaloutta. Tiekartta nostaa esille monistettavia hyviä käytäntöjä ja pilotteja, jotka tarjoavat lisäarvoa kansallisesti.

Kiertotalouden tiekarttatyön lähtökohta on muodostaa kiertotaloudesta Suomelle kasvun, investointien ja viennin moottori. Tiekartta on syntynyt Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran johdolla avoimessa prosessissa, jossa eri asiantuntijoilta ja sidosryhmiltä on kerätty ajatuksia ja ideoita, syötteitä ja näkökulmia. Työryhmässä olivat mukana mm. Kemianteollisuus ry ja Ympäristöteollisuus- ja palvelut ry. 

Suomen kansallinen kiertotalouden tiekartta 2016-2025 aloittaa uudenlaisten ratkaisujen luomisen, joita Suomi tarjoaa ilmastonmuutoksen, luonnonvarojen hupenemisen ja kaupungistumisen haastamalle maailmalle. Tiekartta on lajissaan ensimmäinen koko maailmassa. 

Sitra julkaisi tiekartan syyskuun 2016 lopussa. Kansainvälisesti ainutlaatuinen tiekarttatyö toi yhteen yli tuhat osallistujaa lukuisissa  sidosryhmätilaisuuksissa. Tiekartassa painottuvat konkreettiset toimenpiteet niin kasvun, investointien kuin vienninkin näkökulmista. 

Lue Sitran raportti Kierrolla kärkeen – Suomen tiekartta kiertotalouteen 2016-2025 (pdf) 

Lue, miten kemia mahdollistaa kierto- ja biotalouden.